16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSpitalul din Motru a rămas în câteva zile fără paturi pentru pacienții COVID

Spitalul din Motru a rămas în câteva zile fără paturi pentru pacienții COVID

Spitalul din Motru a rămas fără paturi pentru pacienții COVID la o săptămână după ce a deschis o secție pentru tratarea cazurilor de coronavirus.

Măsura deschiderii Spitalului din Motru pentru pacienții COVID a fost luată de Direcția de Sănătate Publică Gorj, dat fiind faptul că la nivelul unităților medicale din județ nu mai erau paturi pentru cazurile grave. Din păcate, toate cele 8 locuri pentru pacienții COVID în stare gravă sunt acum ocupate. Sunt persoane care au nevoie și de ventilator pentru a putea să respire. Este și cazul tuturor secțiilor ATI COVID de la celelalte unități medicale din județul Gorj. La Motru mai sunt și 20 de pacienți infectați cu coronavirus, dar care nu au, momentan, nevoie de aparate pentru a putea respira. „Spitalul este plin și la Motru de astfel de cazuri. Nu mai pot fi duși în altă parte. Toate spitalele sunt pline. Nu mai pot face față. Nu ne așteptam să rămânem fără paturi pentru COVID în câteva zile. Este incredibil ce se întâmplă”, a declarat Cosmin Morega, primarul din Motru.

Locul eliberat se ocupă în câteva minute

Un loc liber la ATI COVID în spitalele din județul Gorj se ocupă în câteva minute. Sunt și alte cazuri grave care sunt trimise la unități spitalicești din regiune sau din țară. În momentul de față la Spitalul COVID de la Târgu-Cărbunești sunt ocupate toate cele 15 locuri la secția ATI COVID. În celelalte secții mai sunt alți 115 pacienți internați cu coronavirus, dar care nu au forme grave ale bolii. În Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu toate cele 12 paturi sunt ocupate. De asemenea, mai sunt 74 de paturi pentru pacienții cu forme medii de COVID, din care ocupate 37. Sunt și 4 pacienți suspecți izolați la nivelul secțiilor (numărul total paturi disponibile 9), un pacient la nivelul izolatorului secției de Terapie Intensivă (numărul total paturi disponibile două). La spitalul din strada Progresului (Spital 700) sunt 13 pacienți suspecți internați în zona tampon (numărul total de paturi disponibile 23), precum și 5 pacienți la nivelul izolatorului secției de Terapie Intensivă (numărul total de paturi disponibile 5)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS