23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjA început recensământul de probă al populației la Târgu Jiu și Bălești

A început recensământul de probă al populației la Târgu Jiu și Bălești

Recensământul de probă al populației, în Târgu Jiu și Bălești, a debutat miercuri. Recensământul Populației și Locuințelor din România se va desfășura, în premieră, în sistem mixt, prin colectare directă de date de la populație, inclusiv autorecenzare, și colectare indirectă, din surse administrative.

Va fi o colectare asistată de computer, adică operatorii de teren vor introduce datele direct în baza de date, cu ajutorul tabletelor. Peste 513 milioane de cetățeni europeni vor fi recenzați anul acesta, în Uniunea Europeană, primele date fiind așteptate la finalul lui 2021.

În Uniunea Europeană, recensămintele se desfășoară o dată la un deceniu

În Uniunea Europeană, recensămintele se desfășoară în același an, o dată la un deceniu. „Pe siteul Direcției Județene de Statistică Gorj la secțiunea Recensământ de probă au fost postate adresele și hărțile sectoarelor din Târgu Jiu și Bălești în care se va efectua recensământul de probă.

În perioada 10 – 16 martie, având în vedere condițiile sanitare impuse de pandemia COVID-19, este recomandată autorecenzarea.

Pasul 1: să completați formularul de preînregistrare, pentru toți membrii gospodăriei, disponibil la adresa: https://rpl.insse.ro/ sau scanând codul QR de pe verso.

Pasul 2: fiecare membru al gospodăriei să completeze chestionarul individual, accesându-și propriul chestionar prin link-ul primit pe adresa de email indicată la preînregistrarea de la Pasul 1.

Având în vedere condițiile sanitare impuse de pandemia de COVID-19, este recomandat să vă autorecenzați! Autorecenzarea se va putea realiza de pe orice telefon mobil tip smartphone, tabletă, laptop sau PC“, conform lui Vasile Păunescu, directorul Direcției Județene de Statistică Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS