10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFiul judecătoarei din Novaci acuzat de ucidere din culpă, scos din arest

Fiul judecătoarei din Novaci acuzat de ucidere din culpă, scos din arest

Marți a început procesul de ucidere din culpă al fiului unei judecătoare din Novaci, Gorj. Tânărul, arestat preventiv, este acuzat de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție că a ucis cu mașina o femeie, după care a părăsit locul accidentului.

Conform anchetatorilor, în ziua de 19.08.2020, în jurul orei 22,10, în timp ce conducea sub influența alcoolului un autoturism marca BMW pe strada Dumbrava din orașul Novaci, Gorj, din direcția DJ 665 către strada Bălani, inculpatul a accidentat mortal o persoană de sex feminin.

„Inculpatul a accidentat mortal o persoană de sex feminin care se deplasa în afara părții carosabile, pe partea stângă, în sens contrar față de direcția de mers a autoturismului. Acesta a părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de poliție”, spun anchetatorii.

Inculpatul a afectat siguranța circulației

Conform Parchetului General, inculpatul a condus sub influența băuturilor alcoolice și a afectat astfel siguranța circulației și dreptul la viață al victimei.

„Circulând în afara carosabilului și sub influența băuturilor alcoolice, inculpatul a afectat siguranța circulației și dreptul la viață al victimei, încălcând astfel obligațiile prevăzute de dispozițiile art. 35 alin 1 din OUG 195/2002, republicată și modificată, privind circulația pe drumurile publice, conform cărora, „Participanții la trafic trebuie să aibă un comportament care să nu afecteze fluența și siguranța circulației, să nu pună în pericol viața sau integritatea corporală a persoanelor și să nu aducă prejudicii proprietății publice ori private”, precum și ale art. 41 din aceeași lege, care obligă la conducerea vehiculelor pe partea din dreapta a drumului public, în sensul de circulație, pe carosabil, cât mai aproape de marginea acestuia”, potrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Fiul judecătoarei a declarat în timpul anchetei că nu și-a dat seama că a lovit o persoană și acesta a fost motivul pentru care a mers acasă. A doua zi bărbatul s-a predat la poliție, însă tot a fost depistat sub influența alcoolului. Femeia decedată avea un copil pe care îl creștea singură. Copilul este acum în grija rudelor care participă și la proces. Inculpatul are posibilitatea de a-și recunoaște vina și de a beneficia de o reducere de pedeapsă. Cel mai probabil va trebui să achite și despăguburi copilului victimei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS