3.8 C
Craiova
miercuri, 8 decembrie, 2021
Știri de ultima orăLocalGorjITM Gorj cercetează două accidente mortale de muncă

ITM Gorj cercetează două accidente mortale de muncă

Inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj au deschis două dosare de cercetare accident de muncă mortal, ca urmare a două evenimente soldate cu decesul a două persoane de sex masculin.

Un bărbat, în vârstă de 37 de ani, tatăl a doi copii minori, în timp ce presta activitate fără forme legale de angajare pentru un angajator din comuna Țânțăreni, într-un parchet aparținând Ocolului Silvic Turceni, și-a pierdut viața în data de 2.03.2021, în jurul orei 9.50, în timp ce tăia un arbore din parchet. Acesta, în cădere, a lovit un alt arbore ce a căzut, provocând astfel decesul victimei.
La fața locului s-au deplasat doi inspectori de muncă pentru a stabili împrejurările și cauzele care au determinat producerea acestuia, precum și măsurile care se impun a fi luate în perioada următoare.

Un alt bărbat, de 47 de ani, cu funcția de subinginer, salariat al unui angajator cu sediul în municipiul Craiova, ce are punct de lucru în județul Gorj, a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, după ce i s-a făcut rău și a căzut din picioare în dimineața zilei de 1.03.2021, ora 8.00, decedând în cursul nopții aceleiași zile, a declarat George Octavian Romanescu, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ce taxe se vor plăti în Craiova, în 2022

Taxa pentru folosirea stadionului de atletism pentru evenimente atletice şi maratoane internaţionale a fost redusă la jumătate, pentru anul 2022.

ȘTIRI GdS