10.1 C
Craiova
joi, 15 aprilie, 2021
Știri de ultima oră Local Gorj Sub o mie de profesori s-au vaccinat în județul Gorj

Sub o mie de profesori s-au vaccinat în județul Gorj

Sub o mie de profesori, din aproape 4.000, s-au vaccinat în județul Gorj. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Gorj, pe platforma de vaccinare sunt înscrise 108 de unități de învățământ cu personalitate juridică, din totalul celor 109.

Sunt 3.985 de cadre didactice în județul Gorj, dintre care 1.509 s-au înscris pe platforma de vaccinare. Cele mai multe sunt din învățământul liceal și gimnazial, peste 900. Au fost programate pentru imunizare 1.274 de cadre didactice din ciclurile preșcolar, primar, gimnazial și liceal și se vaccinaseră până la finalul săptămânii trecute 839 de educatoare, învățătoare și profesori.

Sunt 462 de cadre din categoria personal didactic auxiliar, din care 157 programați și numai 90 vaccinați. De asemenea, la categoria personal nedidactic intră 844 de persoane, din care s-au programat 287 și se vaccinaseră până la finalul săptămânii trecute numai 153.

Patru centre pentru vaccinarea profesorilor

Este de precizat că Direcția de Sănătate Publică Gorj a stabilit patru centre comunitare pentru vaccinarea profesorilor. Este vorba centrele din: Târgu Jiu, Tismana, Stoina și Bumbești-Jiu. Centrul de la Târgu Jiu este la Stadionul Municipal. Aici va fi administrat vaccinul de la compania Pfizer.

De luni va mai fi deschis încă un centru de vaccinare la nivelul județului Gorj

În celelalte trei centre va fi disponibil vaccinul de la producătorul Astra Zeneca. De luni va mai fi deschis încă un centru de vaccinare la nivelul județului Gorj. Este vorba de cel din comuna Bălești, localitatea Ceauru. În momentul de față, județul Gorj se află în scenariul galben cu o incidență de peste 1,60 de cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile. Din totalul de peste 580 de cazuri, 41 sunt în rândul minorilor.

În județ, erau până la finalul săptămânii trecute două localități în scenariul roșu, respectiv Turcinești și Bolboși. Din păcate, la Târgu Jiu creșterea numărului de cazuri a fost constantă în ultimele două săptămâni, iar incidența a trecut de 2,5. Au rămas, de asemenea, foarte puține localități fără niciun caz de coronavirus, respectiv sub 10 din 70.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Dispar fișa postului și alte acte birocratice pentru IMM-urile...

Ministerul Muncii propune în ședința de guvern programată joi...

ȘTIRI GdS

A născut în ambulanța SMURD

Un bărbat din Tismana, județul Gorj, a sunat, miercuri seara, la 112, pentru a anunța că soția lui naște și are nevoie de o...

DPCEP Dolj poate elibera, în sfârşit, cărţi de identitate

DPCEP Dolj poate elibera, în sfârşit, cărţi de identitate.

Incidenţa Covid: Doljul pare să fi depăşit vârful celui...

Incidenţa cazurilor de coronavirus îşi menţine trendul uşor descrescător, ajungând joi, 15 aprilie, la 2,28 la nivelul judeţului Dolj. În Craiova, rata de infectare...

Începe montarea noilor conducte pe tronsonul VI al firului...

Începe montarea noilor conducte pe tronsonul VI al firului II Isvarna – Craiova.

Bilanţul Covid în Dolj: 5 decese în ultimele 24...

Alţi 100 de doljeni au fost confirmaţi în ultimele 24 de ore cu Covid-19. Numărul pacienţilor internaţi la terapie intensivă este de 53, iar...
00:00:34

Trei utilaje de deszăpezire intervin la Rânca

Trei utilaje de deszăpezire intervin la această oră în stațiunea montană Rânca. Se acționează cu utilaje cu lamă și o autofreză, pe DN 67...