10.1 C
Craiova
joi, 15 aprilie, 2021
Știri de ultima oră Local Gorj Au început să anuleze rezervările pentru Rânca

Au început să anuleze rezervările pentru Rânca

Turiștii au început să anuleze rezervările pe care le-au făcut pentru sezonul vară-toamnă, la pensiuni din stațiunea montană Rânca, din județul Gorj.

Foarte mulți turiști din întreaga țară rezervaseră de acum câteva luni camere pentru a se caza la vară în stațiune. După anunțul că angajații din sectorul bugetar nu vor mai beneficia anul acesta de vouchere de vacanță, proprietarii de pensiuni și hoteluri au început să fie sunați pentru amânarea rezervărilor sau chiar anularea.

Turiștii au contat pe tichetele de vacanță

Motivul este legat de faptul că turiștii au contat pe tichetele de vacanță pentru a achita contravaloarea sejurului. Acest lucru a stârnit îngrijorare în rândul cabanierilor și a investitorilor din zona turistică montană Rânca, dat fiind faptul că și așa în pandemie turismul a fost una din activitățile care au avut de suferit din plin.

O nouă lovitură va fi greu de încasat, având în vedere că nimeni nu poate spune cu exactitate când se va încheia pandemia de coronavirus.

Speră ca turiștii să prefere muntele mai mult decât marea

Cu toate că semnele sezonului turistic la Rânca nu par să fie bune pentru a doua parte a anului, proprietarii de pensiuni încearcă să fie optimiști și speră ca mulți să prefere muntele în locul unui concediu la mare.

„Noi am fi bucuroși ca românii și nu numai să meargă peste tot pentru că turismul ar trebui să fie una din prioritățile celor care ne conduc. Este nevoie de măsuri de susținere. Voucherele de vacanță erau o modalitate prin care turiștii se orientau către stațiuni din țară.

„Era o injecție de capital care conta foarte multe pentru cei care fac turism“

Era o injecție de capital care conta foarte multe pentru cei care fac turism. Se spune că au mai rămas din anii trecuți, dar o să vedem. Cei care le folosesc sunt și cei care merg de obicei în concediu. Sunt și la mine multe anulări pe vară, deși au sunat încă de la finalul anului trecut, să facă rezervări. Aici, la munte, este un aer foarte curat. Există posibilitatea de distanțare. Nu mai este presiunea din orașe. Omul simte nevoia de a sta în aer liber și de a se bucura de liniște la cota 1.700 și peste 2.000, pe Transalpina. Eu sper ca turiștii să vină în continuare în Rânca și cu vouchere de vacanță și fără”, a declarat Constantin Pănescu, președintele Asociației concesionarilor din Rânca, județul Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Dispar fișa postului și alte acte birocratice pentru IMM-urile...

Ministerul Muncii propune în ședința de guvern programată joi...

ȘTIRI GdS

A născut în ambulanța SMURD

Un bărbat din Tismana, județul Gorj, a sunat, miercuri seara, la 112, pentru a anunța că soția lui naște și are nevoie de o...

DPCEP Dolj poate elibera, în sfârşit, cărţi de identitate

DPCEP Dolj poate elibera, în sfârşit, cărţi de identitate.

Incidenţa Covid: Doljul pare să fi depăşit vârful celui...

Incidenţa cazurilor de coronavirus îşi menţine trendul uşor descrescător, ajungând joi, 15 aprilie, la 2,28 la nivelul judeţului Dolj. În Craiova, rata de infectare...

Începe montarea noilor conducte pe tronsonul VI al firului...

Începe montarea noilor conducte pe tronsonul VI al firului II Isvarna – Craiova.

Bilanţul Covid în Dolj: 5 decese în ultimele 24...

Alţi 100 de doljeni au fost confirmaţi în ultimele 24 de ore cu Covid-19. Numărul pacienţilor internaţi la terapie intensivă este de 53, iar...
00:00:34

Trei utilaje de deszăpezire intervin la Rânca

Trei utilaje de deszăpezire intervin la această oră în stațiunea montană Rânca. Se acționează cu utilaje cu lamă și o autofreză, pe DN 67...