9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Școlile din patru localități, între care și municipiul Târgu Jiu, au intrat în scenariul roșu

Gorj: Școlile din patru localități, între care și municipiul Târgu Jiu, au intrat în scenariul roșu


Școlile din patru localități din Gorj intră de joi, 5 noiembrie, în scenariul roșu, după ce miercuri au depășit indicele de 3 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Este vorba municipiul Târgu Jiu și comunele Turcinești, Scoarța și Bustuchin. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Gorj a luat hotărârea să impună o serie de restricții suplimentare în cele patru localități. Restaurantele și cafenelele nu mai pot desfășura activități cu publicul la interior. Hrana poate fi preparată, dar nu poate fi consumată în spațiile din interior. La fel și băuturile alcoolice sau nealcoolice.

Se interzice activitatea cinematografelor și nu mai pot fi organizate spectacole și concerte. Sălile de jocuri de noroc nu vor avea voi să desfășoare activități. Unitățile de cazare sunt singurele care vor putea prepara și servi hrană, însă doar pentru clienții cazați.

De asemenea, masca de protecție va fi obligatorie în toate spațiile publice pentru persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani. A fost suspendată activitatea târgurilor săptămânale. Elevii vor face cursuri doar online. Restricțiile sunt valabile până în data de 18 noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS