5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Doctorițele infectate cu COVID care au plecat din spital, cercetate penal

Gorj: Doctorițele infectate cu COVID care au plecat din spital, cercetate penal

Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj a deschis dosare penale pe numele cadrelor medicale infectate cu coronavirus și care au plecat din Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu, unde erau internate.

Potrivit IPJ Gorj, este vorba de trei doctorițe, angajate ale Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. Acestea au părăsit joi secția unde erau internate, fără acordul medicului de gardă și sunt acum anchetate pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Cele trei au fost găsite de polițiști la domiciliu.

„Ne-am sesizat, aseară, din oficiu despre faptul că un număr de 3 pacienți internați în Spitalul Județean Târgu-Jiu, Secția Oncologie, cu diagnostic pozitiv de COVID-19, au părăsit unitatea medicală, fără acordul personalului de serviciu.

Polițiștii au constatat că pacienții ar fi trei femei cu vârste cuprinse între 31 și 55 ani, toate având domiciliul în municipiul Târgu-Jiu. Acestea sunt medici în cadrul Spitalului Județean Târgu-Jiu. Din verificări a rezultat că în cursul zilei de 29.10.2020, acestea au părăsit incinta secției medicale unde erau internate fără a informa despre acest lucru. Întrucât nu au respectat măsurile pentru prevenirea răspândirii COVID 19, celor trei persoane li s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Persoanele în cauza au fost identificate la domiciliu și transportate cu ambulanța și internate la Secția Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.”, conform IPJ Gorj.

Lipsa celor trei paciente din saloanele Secției COVID a fost depistată în urma unui control al DSP Gorj și conducerii Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS