23.3 C
Craiova
marți, 15 iunie, 2021
Știri de ultima oră Local Gorj Restricții în mai multe localități din Gorj

Restricții în mai multe localități din Gorj

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Gorj a adoptat astăzi Hotărârea Nr.34 prin care s-a aprobat o serie de restricții. Având în vedere că a fost depășită valoarea indicelui de incidență de 3/1.000 de locuitori pentru localitatea Godinești (3,02), în perioada 20.10.2020, ora 00:00 – 2.11.2020, ora 00:00, se dispun următoarele măsuri:

 1. Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor.
 2. Se interzice organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.
 3. Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.
 4. Se interzice activitatea cu publicul a restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare.
 5. Se impune purtarea obligatorie a măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.
 6. Se impune suspendarea temporară a activităților didactice care presupun prezența “față în față” din unitățile de învățământ și desfășurarea cursurilor în sistem online.

Restricții și în alte comune

Având în vedere că valoarea indicelui de incidență este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori pentru localitățile:

 • Jupânești (1,94),
 • Schela (1,78),
 • Stoina (1,72),
 • Baia de Fier (1,66), în perioada 20.10.2020, ora 00:00 – 02.11.2020, ora 00:00, se dispun următoarele măsuri:
 1. Se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06:00-23:00.
 2. Se permite organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului.
 3. Se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.
 4. Se permite activitatea cu publicul a restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00 – 23.00.

Scenariu roșu și galben la unele instituții de învățământ

Se suspendă temporar activitățile didactice în modalitatea ”față în față” la Școala Gimnazială Nicolae Tomovici Plopșoru și Grădinița cu Program Normal Olari, cursurile desfășurându-se on line (scenariul roșu).

Se aprobă organizarea activităților didactice la Școala Gimnazială Constantin Săvoiu din Tg-Jiu, în scenariul galben pentru clasele a V-a , a VI-a și a VII-a iar pentru celelalte clase procesul de învățămând se va desfășura în modalitatea față în față.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Dolj: Prinsă cu țigări de contrabandă

Jandarmii doljeni au depistat astăzi în zona pieței agroalimentare...

ȘTIRI GdS

Andrei Baciu: România a cerut suspendarea unor doze,...

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu a anunțat marți că România a cerut suspendarea unui număr de doze de vaccin „dat fiind...

Târgu Jiu: Șef din Poliția Locală, destituit din funcție...

Șeful interimar al Servciului de Ordine Publică din Poliția Locală Târgu Jiu a fost destituit marți din funcție, după ce ar fi lovit un...

Două adolescente au sunat în glumă la 112, minţind...

Două adolescente din localitatea braşoveană Tărlungeni au intrat în vizorul poliţiştilor după ce au sunat la 112 pretinzând că au fost sechestrate. Ele au...
00:00:43

(VIDEO) Focuri de armă și peste 16.000 pachete cu...

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au confiscat în cadrul unei acțiuni desfășurate pe linia prevenirii și combaterii contrabandei cu țigări, în...

(VIDEO) Valeriu Gheorghiță anunță că valul 4 al pandemiei...

Perspectiva unui nou val este cât se poate de clară, iar varianta Delta a tulpinii virale SARS-COV-2 are toate caracteristicile să devină dominantă, anunță...

Tânără înjunghiată mortal, în locuinţa sa din București

O femeie a murit după ce a fost înjunghiată în propria locuință de pe strada Dreptății, din Sectorul 6 din București. Din primele informații,...