8 C
Craiova
sâmbătă, 28 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Local Gorj Restricții în mai multe localități din Gorj

Restricții în mai multe localități din Gorj

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Gorj a adoptat astăzi Hotărârea Nr.34 prin care s-a aprobat o serie de restricții. Având în vedere că a fost depășită valoarea indicelui de incidență de 3/1.000 de locuitori pentru localitatea Godinești (3,02), în perioada 20.10.2020, ora 00:00 – 2.11.2020, ora 00:00, se dispun următoarele măsuri:

 1. Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor.
 2. Se interzice organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.
 3. Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.
 4. Se interzice activitatea cu publicul a restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare.
 5. Se impune purtarea obligatorie a măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.
 6. Se impune suspendarea temporară a activităților didactice care presupun prezența “față în față” din unitățile de învățământ și desfășurarea cursurilor în sistem online.

Restricții și în alte comune

Având în vedere că valoarea indicelui de incidență este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori pentru localitățile:

 • Jupânești (1,94),
 • Schela (1,78),
 • Stoina (1,72),
 • Baia de Fier (1,66), în perioada 20.10.2020, ora 00:00 – 02.11.2020, ora 00:00, se dispun următoarele măsuri:
 1. Se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06:00-23:00.
 2. Se permite organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului.
 3. Se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.
 4. Se permite activitatea cu publicul a restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00 – 23.00.

Scenariu roșu și galben la unele instituții de învățământ

Se suspendă temporar activitățile didactice în modalitatea ”față în față” la Școala Gimnazială Nicolae Tomovici Plopșoru și Grădinița cu Program Normal Olari, cursurile desfășurându-se on line (scenariul roșu).

Se aprobă organizarea activităților didactice la Școala Gimnazială Constantin Săvoiu din Tg-Jiu, în scenariul galben pentru clasele a V-a , a VI-a și a VII-a iar pentru celelalte clase procesul de învățămând se va desfășura în modalitatea față în față.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Olt/Șofer rănit în urma unui accident rutier

Un bărbat de 45 de ani, din localitatea Milcov, Olt, a fost în urma unui accident rutier produs în acestă după-amiază, în Slatina. La locul accidentului au intervenit pompierii din cadrul ISU Olt.

ȘTIRI GdS

Noul coronavirus aduce restricții în mai multe comune doljene

Comitetul Județean pentru Situații de Urgentă al județului Dolj a adoptat, astăzi, o Hotărâre prin care se instituie restricții în mai multe comune dojene. Restricțiile intră în vigoare duminică, pe 29 noiembrie.

8.134 cazuri noi de COVID-19 în România. Record de...

Alte 8.134 cazuri de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, în urma a circa 33.000 de teste efectuate. Bilanțul a ajuns la 465.982, conform datelor transmise sâmbătă de Grupul de Comunicare Strategică. În ultima zi au decedat alte 161 de persoane, iar la terapie intensivă sunt internați 1.249 de pacienți în stare gravă, o cifră record.

URADMonitor îi răspunde șefului Gărzii de Mediu Dolj

Reprezentanții rețelei de monitorizare a mediului URADMonitor au postat pe pagina de Facebook ”Ce respir?” un răsuns la comentariile comisarului șef Gheorghe Calinoiu de la Garda de Mediu Dolj. Acesta a susținut în Gazeta de Sud că nu are încredere în senzorul independent montat de URAD și nici măcar nu știe ce fel de senzor este.

Valabilitatea voucherelor de vacanță, prelungită până în decembrie 2021

Guvernul a adoptat un act normativ care prevede prelungirea valabilității voucherelor de vacanță emise în 2019 și în 2020 până la sfârșitul anului viitor.

Propunere de reducere a subvențiilor pentru partide

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, susține că va propune, în legea bugetului de stat pentru 2021, tăierea ”semnificativă” a subvențiilor pentru partidele politice, ministrul finanțelor publice.

Sporul pentru cei care îngrijesc pacienți cu Covid-19, majorat...

Sporul pentru personalul medical şi auxiliar care îngrijeşte pacienţii cu COVID-19 a fost majorat, prin OUG, până la 85% din salariul de bază.