12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePaturi, monitoare și zeci de ventilatoare din fonduri europene pentru Spitalul Județean

Paturi, monitoare și zeci de ventilatoare din fonduri europene pentru Spitalul Județean

Sute de echipamente medicale vor ajunge la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, prin intermediul unui proiect cu finanțare europeană nermbursabilă. Este vorba de un demers al Consiliului Județean Gorj care a aprobat proiectul denumit „Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 la nivelul județului Gorj”, propus spre finanțare prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa prioritară 9 Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID – 19, Obiectivul specific 9.1 Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19. Valoarea totală a proiectului este de 14,6 milioane de lei.

Fondurile sunt necesare pentru cumpăratea de echipamente de stictă necesitate în lupta cu noul coronavirus. Acestea vor intra în dotarea secțiilor din cadrul unității medicale Târgu Jiu, în special a UPU SMURD și a secției de Boli Infecțioase.

45 de monitoare

Prin proiectul „Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 la nivelul județului Gorj”, se propune, dotarea corespunzătoare cu echipamente de strictă necesitate a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, respectiv a secțiilor de Anestezie și Terapie Intensivă și a Unității de Primiri Urgențe, pentru desfășurarea serviciilor medicale în condiții optime și de maximă securitate, precum și pentru respectarea normativelor în vigoare de la această dată. În urma implementării proiectului, Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu va beneficia de 45 de monitoare pentru funcții vitale, 25 de paturi pentru terapie intensivă dotate cu două tipuri de saltele.

Vor mai fi cumpărate 26 de ventilatoare mecanice și 25 de aspiratoare chirurgicale, aparate de radiologie mobile, EKG, 5 izolete cu presiune negativă pentru transport pe targă, două corturi modulare pentru decontaminare, două stații centrale de monitorizare și altele. Echipamentele vor ajunge în această toamnă la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS