15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFond special, la CEO, pentru majorarea salariilor mici din minerit

Fond special, la CEO, pentru majorarea salariilor mici din minerit

Salariații cu venituri mici din Complexul Energetic Oltenia(CEO) vor putea beneficia de creșterea graduală a lefurilor. În acest sens, la nivelul companiei a fost constituit un fond special pentru acordarea de creșteri salariale angajaților din subunitățile miniere care au venituri foarte mici. Sunt sute de mineri care se află în situația respectivă, chiar dacă au 10 – 15 ani de activitate la nivelul Complexului Energetic Oltenia. Este vorba de lefuri în jurul sumei de 2.000 de lei. Cu toate acestea activitatea se desfășoară în condiții foarte grele, în zona de exploatare a cărbunelui sau a benzilor de transport a cărbunelui.

Potrivit conducerii Complexului Energetic Oltenia, recent a fost încheiat un Act Adițional la Contractul Colectiv de Muncă, prin care este înființat fondul special de majorare a lefurilor. „Prin Actul Aditional nr. 2 la Contractul Colectiv de Muncă, în scopul eliminării inechităților salariale, s-a hotărat: acordarea unui spor lunar în valoare de 300 de lei pentru fiecare salariat care nu beneficiază de sporul de producție; alocarea unui fond special pentru majorarea celor mai mici salarii din subunități. Societatea recunoaște și apreciază meritele salariaților săi, fără al căror aport nu ar putea depăși perioada de tranziție în care se afla și continuă să le acorde atenția și respectul cuvenit.”, conform conducerii Complexului Energetic Oltenia.

Au anunțat redefinirea locurilor de muncă

În același timp, șefii Complexului Energetic Oltenia au anunțat că la nivelul subunităților miniere va avea loc o redefinire a locurilor de muncă Acest process este obligatoriu, mai ales că la nivelul companiei va fi implementat un Plan de restructurare, care vizezează închiderea a trei cariere miniere: Peșteana, Lupoaia și Husnicioara și reorganizarea celorlalte subunități. Astfel, redefinirea locurilor de muncă din minerit va permite, în viziunea administrației, o relocare mai ușoară a angajaților între subunități: „Prin intenția de redefinire a locului de muncă în interiorul bazinului carbonifer din care face parte cariera, se urmărește, în primul rând, să se garanteze certitudinea neîntreruperii raportului de muncă în acele situații viitoare de reducere naturală a activității miniere. Având posibilitatea de transfer la o altă carieră, pe un post similar în cadrul aceluiași bazin carbonifer, salariații își conservă integralitatea drepturilor.

Redefinirea locului de muncă asigură numărul de personal necesar funcționarii la capacitate a utilajelor. Având convingerea că scopul acestei intenții ar asigura cele mai bune avantaje pentru ambele părți, iar partenerul social va intelege raționamentul, conducerea societății rămâne în continuare deschisă discuțiilor pe această temă.”, conform Complexului Energetic Oltenia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS