10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Pus sub control judiciar după ce a oferit mită unui polițist

Gorj: Pus sub control judiciar după ce a oferit mită unui polițist


Un șofer, din Gorj, este cercetat pentru dare de mită, sub control judiciar, după ce i-a oferit mită unui agent de poliție, să nu îi rețină permisul auto.

Conducătorul auto a fost depistat în trafic în zona Țânțăreni, în zona unei treceri de cale fertă, unde nu a oprit. „S-a stabilit faptul că în data de 13.07.2020, în jurul orelor 22,30, agentul de poliţie P.M. din cadrul Postului de Poliţie T. a depistat în trafic pe inculpatul S.A.A. care nu a oprit autoturismul pe care îl conducea, la trecerea de nivel cu calea ferată din localitatea Floreşti, comuna Ţînţăreni@.

Mita a fost de 400 de lei

Conducătorul auto a oferit agentului de poliţie o sumă de bani cu titlu de mită pentru a nu dispune măsurile legale ce se impuneau, respectiv amendă contravenţională şi reţinerea permisului de conducere pe o perioadă de 90 de zile. Agentul de poliţie a refuzat şi ulterior a formulat denunţ la organele judiciare competente. Inculpatul s-a deplasat a doua zi, 14.07.2020, la sediul Postului de Poliţie T., a intrat în biroul agentului de poliţie P.M. şi i-a remis acestuia suma de 400 lei, pe care o oferise şi în seara anterioară.”, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, cu sprijinul organelor de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Gorj, au organizat un flagrant și au constatat infracțiunea de dare de mită. Agentul de poliție a primit suma de 400 lei, respectiv o bancnotă de 200 de lei şi două bancnote de câte 100 de lei. Fiind audiat de procuror, inculpatul a recunoscut şi regretat fapta comisă, precizând că a oferit agentului de poliţie suma de 400 de lei pentru ca acesta să nu-i aplice sancţiunea contravenţională şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS