18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLaboratorul de genetică de la Târgu Jiu e acreditat, dar se fac teste la Craiova

Laboratorul de genetică de la Târgu Jiu e acreditat, dar se fac teste la Craiova

Laboratorul de genetică moleculară de la Târgu Jiu este acreditat să facă teste de coronavirus, însă în continuare se apelează la alte laboratoare din țară. Ultimul caz de acest fel l-a vizat pe managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, Dumitru Vienescu.

Acesta a declarat că testele pe baza cărora s-a decis că este vindecat nu au fost efectuate la Laboratorul de genetică moleculară de la Târgu Jiu, ci la Craiova. În urmă cu o lună, managerul a fost înlocuit temporar de la conducerea unității medicale cu medicul Ioan Gheorghe, din cadrul Direcției de Sănătate Publică Gorj.

Managerul interimar nu a mai comunicat însă care este situația Laboratorului de genetică care funcționează în cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu și de ce testele directorului Dumitru Vienescu, fost pacient COVID, au fost făcute la Craiova.

Trimise să facă cursuri

Mangerul Dumitru Vienescu, încă nerevenit la conducerea unității medicale din Târgu Jiu, a precizat că în momentul în care a fost internat în Secția Boli Infecțioase, Laboratorul de genetică moleculară era avizat să funcționeze. Ulterior, a fost introdus în sistemul național de testare COVID.

Cu toate acestea, nu se știe exact care este situația laboratorului: „Pe de o parte se spune că se fac teste, pe de altă parte că este nevoie de cursuri de perfecționare pentru o parte a personalului. Laboratorul este acreditat, dar testele pentru mine, de exemplu, au fost efectuate la Craiova.

De acolo am primit rezultatele negative și s-a decis externarea mea din spital, ca urmare a vindecării. O să revin la serviciu și o să vedem care este situația laboratorului, pentru că este acreditat și trebuie să funcționeze din plin pentru a face analize și pentru a face diagnosticarea coronavirusului“, a menționat Dumitru Vienescu.

Laboratorul a costat 200.000 de euro, bani oferiți din donații. De asemenea, clădirea unde funcționează Laboratorul de genetică moleculară din Târgu Jiu a fost construită de Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu cu 195.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS