16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFamilia din Rânca așteaptă aprobarea autorităților centrale pentru a participa la înmormântarea mamei

Familia din Rânca așteaptă aprobarea autorităților centrale pentru a participa la înmormântarea mamei


Cei doi tineri, din Târgu Jiu, reveni din Anglia și plasați în carantină în Rânca, Gorj, așteaptă aprobarea scrisă din partea autorităților centrale pentru a putea participa la înmormântarea mamei. Femeia a murit la începutul acestei săptămâni, la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, după o boală gravă și o lungă suferință.

În carantină, în zona turistică Rânca, se află și soțul femeii, alături de cei doi copii ai săi. Potrivit ordonanțelor militare nu este prevăzută nicio variantă pentru părăsirea carantinei înainte de 14 zile. Familia a depus o cerere la Centrul Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției Gorj, iar cei de aici au făcut în ultimele zile demersuri pe lângă autoritățile centrale. Se așteaptă un răspuns scris de la București. Este vorba de aprobare pentru ieșirea temporară din carantină pentru cele trei persoane, respectiv un set de reguli pentru transport și folosirea echipamentelor de protecție. Înmormântarea este programată joi, în jurul prânzului, la Cimitirul din localitatea componentă Bârsești, din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS