18.1 C
Craiova
marți, 28 septembrie, 2021
Știri de ultima orăLocalGorjITM, în control la o fabrică de confecții din Motru cu 300 de angajați

ITM, în control la o fabrică de confecții din Motru cu 300 de angajați

Un angajator din municipiul Motru, cu domeniu de activitate fabricarea de articole de îmbrăcăminte, a fost verificat la finalul săptămânii trecute. Acțiunea inspectorilor de muncă din cadrul Serviciului Securitate și Sănătate în Muncă a fost întreprinsă în scopul monitorizării stadiului de implementare a măsurilor dispuse în vederea reducerii riscului de contaminare cu Coronavirus.

În timpul controlului, 145 de persoane se aflau la lucru, majoritatea prestând activitate în secția de croitorie a unității. Având în vedere că fabrica are, în total, peste 300 de angajați, inspectorii de muncă au dispus luarea de măsuri suplimentare pentru protejarea personalului:

  • suplimentarea cantității de dezinfectant în secția de croitorie,
  • reviziurea evaluării riscurilor, în contextul pericolului de infectare cu Coronavirus;
  • întocmirea unui plan de prevenire și protecție cu măsuri clare și precise în același scop;
  • prelucrarea, de către angajator, a riscurilor existente și a planului de prevenire și protecție.

Măsurile sunt obligatorii

Măsurile trasate de inspectorii de muncă sunt obligatorii și vor trebui duse la îndeplinire, treptat, având termen final data de 03.04.2020.

„Fac apel la angajatorii din județul Gorj să urmărească în permanență asigurarea securității și sănătății lucrătorilor. Să continue să pună la dispoziția angajaților echipamentul individual de protecție, acolo unde este necesar; să verifice purtarea acestuia de către subordonați și, în orice activitate susceptibilă să prezinte un risc de expunere la infectare cu Coronavirus, să pună în aplicare planul de măsuri de urgență, elaborat în baza recomandărilor medicului de medicina muncii cu care colaborează,” a declarat George Octavian Romanescu, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Gorj: 64 de cazuri noi de coronavirus și un...

Încă 64 de cazuri noi de coronavirus și un...

ȘTIRI GdS