15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjScandal pe apă la Târgu Jiu, în plină criză generată de coronavirus

Scandal pe apă la Târgu Jiu, în plină criză generată de coronavirus

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, anunță că în plină criză generată de coronavirus, Aparegio Gorj amenință asociațiile de proprietari din municipiu cu debranșarea de la apă.

Este vorba de programul periodic de debranșate a asociațiilor cu debite mari. Edilul a făcut publică și o somație de debranșare a unei asociații de proprietari din oraș. Marcel Romanescu a precizat că prioritare ar trebui să fie luarea măsurilor de igienă, iar apa contribuie la acest lucru.

„Au apărut pe la scările unor blocuri din municipiul Târgu Jiu înștiințări de la societatea de apă și canal conform cărora urmează debranșări! În aceste momente dificile, în care se impun măsuri stricte de igienă, APAREGIO vine cu amenințări către populație. Înțeleg că e nevoie de un buget uriaș ca să poată suporta salariile imense ale pilelor angajate acolo, dar să ajungi să ameninți oamenii pentru a strânge bani este înjositor. Oare unde sunt investițiile pe care societatea ar fi trebuit să le facă în oraș? Sper că APAREGIO va renunța la amenințări în această perioadă foarte dificilă pentru noi toți. Consiliul Județean Gorj, Prefectura și chiar conducerea PSD, adică cei care îl susțin în funcție pe directorul Pătrășcoiu, ar trebui să se gândească, în primul rând, la cetățenii care acum traversează o perioadă extrem de dificilă!“, potrivit primarului din Târgu Jiu.

Notificări la DSP și IPJ

Marcel Romanescu a declarat că este inacceptabilă starea de fapt și a trimis mai multor instituții cu atribuții de control din județul Gorj. Între acestea se află Agenția pentru Protecția Mediului, Consiliul Județean, Prefectura Gorj, Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj, Direcția de Sănătate Publică sau ADIA. Apa este un element de bază pentru igienizare și nu trebuie sistată, susține primarul din Târgu Jiu, ci este nevoie de solidaritate.

„Am notificat toate instituțiile abilitate și așteptăm un răspuns în privința amenințărilor APAREGIO de sistare a furnizării apei potabile pentru restanțe. Nu pot accepta ca în astfel de momente cetățenii să rămână fără apă! Din punctul nostru de vedere, o astfel de decizie este un atentat la sănătatea publică. Este o situație de criză și trebuie să ne unim eforturile pentru a o depăși“, a menționat primarul Romanescu.

Replica Aparegio

Referitor la declarațiile primarului municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, Aparegio a transmis mai multe precizări. Conducerea operatorului de apă și canal din Târgu Jiu a afirmat că este vorba doar de dezinformări și că Aparegio Gorj nu va trece la debranșarea asociațiilor de proprietari. Au existat înțelegeri pentru elașonarea unor debite. Aparegio susține că somația făcută publică de primar este emisă înainte de criza coronavirusului.

„Domnule primar, vă anunțăm că suntem și noi conştienți de gravitatea situației; nu trebuie să ne aduceți la cunoștință nici dumneavoastră, nici partidele politice, faptul că populația are nevoie de apă în această perioadă! Vă spunem CLAR, atât dumneavoastră, cât și celor interesați, că, în această perioadă, compania de apă-canal a venit în sprijinul abonaților săi, au fost făcute înțelegeri de plată cu administratorii asociaţiilor de proprietari!

Oare nu credeți că dumneavoastră ar trebui să informați cetăţenii cu privire la măsurile de protecție luate și comportamentul acestora în această perioadă? De ce vă grăbiți să aruncați vina cum că am fi nişte iresponsabili și nu ne gândim la gravitatea problemei cauzată de virusul COVID-19? Chiar trebuie să vă aducem la cunoștință că, din punct de vedere legislativ, activitatea trebuie să se desfășoare într-un cadru normal și firesc?! Dumneavoastră, oare, la primărie, în situația actuală (situația de urgență COVID-19), plătiți taxele și impozitele locale pentru cetățenii din Târgu Jiu?! Este rușinos să vă faceți campanie electorală în această situație de criză mondială și vă aducem la cunoștință și dumneavoastră faptul că APA ESTE O NECESITATE, NU UN LUX! Vă asigurăm că noi suntem foarte conștienți de acest lucru!“, conform unui comunicat al Aparegio Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS