16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGorj: Fostul director al SJU, revocat pentru management defectuos, pune șefi în unitatea medicală

Gorj: Fostul director al SJU, revocat pentru management defectuos, pune șefi în unitatea medicală

Fostul director al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, Gigel Capotă, revocat din funcție pentru management defectuos, pune acum șefi în unitatea medicală. Gigel Capotă a fost în centrul mai multor scandaluri și ativitatea sa a făcut obiectul unei verificări a Corpului de Control al Ministerului Sănătății. Au fost scoase în evidență o serie de nereguli cu privire la modul în care a fost condusă unitatea medicală. Șefii Consiliului Județean Gorj au reușit să îl convingă anul trecut pe Gigel Capotă să plece de la conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Acesta a rămas cu un salariu consistent și nu a plecat în altă parte, ci a rămas director economic al unității spitalicești. În locul său a fost numit interimar Dumitru Vienescu, directorul economic.

În Comisia de examinare

Gigel Capotă a fost nominalizat recent în Comisia de evaluare a probei interviu pentru selectarea a trei șefi în cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. Este vorba de organizarea a concursurilor de ocupare a unor funcții de conducere vacante de șef de secție, precum și a unei funcții de medic-șef din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. În momentul de față este vacantă funcția de șef la Secția Ortopedie, cea de șef de laborator și cea de medic-șef la UPU – SMURD. Au fost deja nominalizate comisiile pentru proba scrisă, din care fac parte cadre medicale.

„Pentru proba interviu a concursurilor, componența comisiilor de concurs/examinare este alcătuită din membrii Comitetului director al unității sanitare publice – Spitalul Judeţean de Urgență Târgu Jiu, astfel: 1. ec. Vienescu Dumitru – manager; 2. dr. Coleașă Nicoleta Simona – director medical; 3. ec. Capotă Gigel Gheorghe – director financiar-contabil; 4. as. Motea Claudia Elena – director de îngrijiri“, potrivit Consiliului Județean Gorj. Pentru proba interviu – susţinerea proiectului de management care să permită evaluarea capacităţii manageriale a candidatului, comisia de examinare va fi formată din comitetul director al unităţii sanitare publice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS