10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAutoritățile au contabilizat pagubele produse de vântul puternic

Autoritățile au contabilizat pagubele produse de vântul puternic

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a contabilizat pagubele produse luni de vântul puternic. În comuna Lelești pompierii au fost solicitați să intervină după ce vântul puternic a smuls un acoperiș al unei anexe, provocând daune și la o altă anexă aflată în imediata apropiere.

La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Jiu care a intervenit pentru degajarea elementelor de construcție, astfel încât acestea să nu mai reprezinte un pericol. Din fericire, pagubele produse au fost doar de natură materială. În orașul Bumbești-Jiu pompierii au fost solicitați să intervină pentru îndepărtarea unor bucăți de construcție de la acoperișurile a două blocuri.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de intervenție din cadrul Gărzii de Intervenție Bumbești-Jiu care a constatat că este vorba despre mai multe elemente de lemn și tablă care puteau să cadă și să pună în pericol trecătorii.  Pompierii militari au intervenit și au îndepărtat pericolul. Tot din cauza vântului puternic, în stațiunea montană Rânca, mai multe bucăți de tablă din acoperișul unei pensiuni au căzut. La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenție Novaci care a acționat pentru degajarea elementelor de construcție.

Probleme și la Târgu Jiu

În municipiul Târgu-Jiu echipajele ISU au fost solicitate să intervină pentru a îndepărta elemente de construcție de la un acoperișul unui bloc situat strada Garofiței. La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Jiu care a intervenit pentru degajarea elementelor de construcție, astfel încât acestea să nu mai reprezinte un pericol.

În plus, în orașul Bumbești-Jiu s-a intervenit pentru a îndepărta elemente de construcție ale unui acoperiș, care, din cauza vântului puternic, au fost smulse pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați, existând riscul prăbușirii acestuia în parcarea din vecinătatea blocului, precum și peste un parc de joacă pentru copii. La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenție BumbeștiJiu care a intervenit pentru degajarea elementelor de construcție eliminând pericolul ca acestea să cadă și să producă victime sau pagube materiale.

„Nu în ultimul rând, în orașul Tismana am fost solicitați să intervenim pentru a îndepărta crengile copacilor care reprezentau un pericol pe drumul DN 76, pe o lungime de aproximativ 3 km.  La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenție Tismana care a intervenit pentru înlăturarea crengilor eliminând pericolul ca aceasta să cadă și să blocheze drumul DN 76 sau să producă victime și pagube materiale.”, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS