17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj110 hectare de vegetație uscată, mistuite de foc

110 hectare de vegetație uscată, mistuite de foc

Un număr de 14 incendii de vegetație uscată au avut loc în ultimele 24 de ore, în județul Gorj.

Cu toate că Gorjul s-a aflat sub incidența mai multor avertizări de vânt puternic emise de către Administrația Națională de Meteorologie, iar în urma acestora pompierii au transmis către populație mai multe informări prin care am încercat să-i determinăm pe cetățeni să renunțe la igienizarea terenurilor agricole sau să utilizeze focul deschis pentru arderea resturilor menajere, din păcate, acest lucru nu a avut efect.

Pompierii au fost solicitați să intervină pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de incendiile de vegetație uscată izbucnite în municipiile Târgu-Jiu și Motru, orașele Bumbești-Jiu și Tismana, comunele Arcani, Motru, Stănești, Bâlteni, Bolboși, Licurici, Aninoasa, Bustuchin, Negomir, Săcelu și Vladimir.

Peste 110 hectare de vegetație au fost mistuite de flăcări fiind nevoie de intervenția echipajelor noastre pentru limitarea efectelor acestora. Cetățenii trebuie să știe că arderile de vegetaţie sunt interzise, iar nerespectarea prevederilor legale se sancţionează cu amenzi de până la 2.500 lei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS