9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentZeci de hectare de vegetație uscată, mistuite de flăcări

Zeci de hectare de vegetație uscată, mistuite de flăcări

Pompierii gorjeni au fost solicitați în ultimele trei zile să intervină pentru gestionarea a 7 situații de urgență generate de incendiile de vegetație uscată izbucnite în municipiul Târgu Jiu, orașele Tismana și Bumbești-Jiu, comunele Mușetești și Mătăsari.

Numărul incendiilor de vegetație izbucnite în județul Gorj de la începutul anului și până în prezent a ajuns la 150. Având în vedere că Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod roșu de vânt puternic care vizează altitudini de peste 1.500 de metri în Carpații Meridionali și de Curbură, precum și un cod galben de intensificări ale vântului pentru cea mai mare parte a țării, pompierii atrag atenția despre pericolul pe care îl reprezintă utilizarea focului deschis pentru igienizarea terenurilor agricole sau pentru arderea resturilor menajere.

26 hectare de vegetație uscată au fost mistuite de flăcări doar în ultimele 3 zile fiind nevoie de intervenția echipajelor ISU pentru a localiza și lichida incendiile. Arderile de vegetaţie sunt interzise, iar nerespectarea prevederilor legale se sancţionează cu amenzi de până la 2.500 lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS