Acasă Local Gorj Primăria Turburea, amendată cu 5.000 de lei de ITM

Primăria Turburea, amendată cu 5.000 de lei de ITM

-

Primăria comunei Turburea a fost amendată cu 5.000 de lei de către Inspectoratul Teritorial de Muncă(ITM) Gorj. Măsura a fost luată pentru neremedierea unor deficiențe constatate la un control efectuat la finalul anului trecut. Potrivit ITM Gorj, la nivelul primăriei ar fi fost acordată preferențial indemnizația de hrană. De asemenea, nu au fost acordate voucherele de vacanță. ITM Gorj a primit o sesizare în acest sens:

„Ulterior verificărilor efectuate, angajatorului i-a fost aplicată o amendă în valoare de 5.000 de lei pentru neîndeplinirea unor măsuri trasate în urma unui control ce a avut loc în luna noiembrie 2019. La momentul respectiv, inspectorii de muncă au constatat că unitatea administrativ-teritorială a acordat indemnizaţia de hrană parţial, angajaţilor din aparatul propriu, nu întregului personal.

De asemenea, voucherele de vacanţă nu au fost acordate. Ca urmare a acestui fapt, a fost dispusă remedierea deficienţelor prin trasarea a două măsuri cu termen permanent, neducerea la îndeplinire a acestora fiind sancţionată la ultimul control efectuat de către inspectorii de muncă, conform art. 23, lit. b din Legea 108/1999, pentru înfiinţarea şi organizarea Inspecţiei Muncii, republicată şi actualizată, cu minimul amenzii prevăzute, fiind dispuse şi alte două măsuri de remediere.

Subliniem că, respectarea legii, indiferent de calitatea angajatorului, nu reprezintă o opţiune, ci o obligativitate, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj având competenţa de a interveni ori de câte ori instituţia este sesizată cu privire la încălcarea drepturilor în relaţiile de muncă dintre angajatori şi angajaţi.”, potrivit unui comunicat al ITM Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

Căminul pentru Persoane Vârstnice din Ostroveni nu se închide

În urma comunicării Hotărârii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Râmnicu Vâlcea prin care s-a dispus suspendarea parţială şi temporară a activităţii...

Spitalul Gerota din Bucureşti a ieşit din carantină

La nivelul spitalului Gerota, aparținând Ministerului Afacerilor Interne, au fost efectuate activități de dezinfecție și igienizare, iar în acest moment carantină a...