11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjZeci de metri cubi de lemn, confiscat de la transportatori

Zeci de metri cubi de lemn, confiscat de la transportatori

Polițiștii din Tismana și Godinești, Gorj, au identificat la sfârșitul săptămânii trecute, pe DN 67 D Tismana, la intersecția cu DJ 672, în punctul Salca Pocruii, o autoutilitară, condusă de un bărbat, din comuna Mătăsari, cu care transporta material lemnos (69 de grinzi de cherestea) pentru o societate comercială din municipiul Târgu Jiu, în volum total de 7,76 mc, fără a avea aviz de însoțire.

Totodată, a fost identificat în trafic ansamblul de vehicule format din autoturism și remorcă, condus pe DN 67 D Tismana, de un bărbat, din municipiul Târgu Jiu, transportând material lemnos (cherestea tivită rășinoase, cu un volum total de 5,20 mc din care 2,4 mc dulapi tiviți și 2,8 mc scândură tivită), pentru aceeași societate comercială, fără a avea aviz de însoțire. Având în vedere cele constatate, societatea comercială a fost sancţionată contravenţional  pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010,  iar ca măsură complementară, s-a dispus confiscarea volumului total de 12,96 mc cherestea tivită rășinoase și predarea acestuia în custodia Ocolului silvic Tismana.

De asemenea, polițiști din cadrul Poliţiei Orașului Novaci au oprit în trafic pe DJ 665 Polovragi, un ansamblu de autovehicule format din cap tractor și semiremorcă, condus de un bărbat, de 36 de ani, din comuna Costești, județul Vâlcea, ce transporta 38,14 mc lemn de esență fag.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că materialul lemnos aparține unei societăți comerciale și a fost încărcat din alt loc decât cel autorizat, așa cum era prevăzut și în avizul de însoțire. Polițiștii au luat măsura sancţionării contravenţionale a societății comerciale conform Legii 171/2010, cu amendă în valoare de 6.000 lei, precum şi măsura complementară de confiscare a întregii cantităţi de lemn, care a fost predată în custodie Ocolului Silvic Polovragi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS