Acasă Local Gorj Polițiștii au descoperit zeci de cartușe de vânătoare confecționate artizanal

Polițiștii au descoperit zeci de cartușe de vânătoare confecționate artizanal

-

Polițiștii gorjeni au descoperit la un vânzător zeci de cartușe care fuseseră confecționate artizanal.

Astfel, ofițeri din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Gorj au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor de braconaj, pe un fond cinegetic gestionat de Asociația de Vânătoare și Pescuit Sportiv Gorj, ocazie cu care au identificat doi bărbați 48 și 59 de ani, ambii din comuna Căpreni, membrii vânători ai A.J.V.P.S. Gorj, autorizați pentru a deține, purta și folosi arme letale de vânătoare, care efectuau o vânătoare, fără a deține autorizație emisă de gestionarul fondului cinegetic. Asupra bărbaților au fost identificate două arme de vânătoare cu țevi lise și cartușe cu alice și proiectil unic.

Totodată, în urma cercetărilor efectuate, la domiciliul bărbatului de 48 de ani, polițiștii au identificat alte 63 de cartușe de vânătoare, confecționate artizanal. Ambele arme de vânătoare și cele 67 cartușe identificate de polițiști au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

A fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracţiunilor de braconaj și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, autorii fiind cercetați în stare de libertate.

ȘTIRI VIDEO GdS