24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Cazul polițistei care și-a împușcat mama și bebelușul, apoi s-a sinucis, a fost clasat

Gorj: Cazul polițistei care și-a împușcat mama și bebelușul, apoi s-a sinucis, a fost clasat

Dosarul polițistei din Târgu-Jiu care și-a împușcat mama și fiul în vârstă de șase luni a fost clasat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. După doi ani de cercetări, aceștia au stabilit că sinuciderea femeii din cauza stării psihice precare „nu este prevăzută de legea penală”, potrivit Mediafax.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au finalizat cercetările în cazul fostei angajate a Poliției Transporturi Târgu-Jiu, care în luna iulie a anului 2018, în timpul concediului de maternitate, și-a împușcat mama și fiul în vârstă de șase luni, apoi s-a sinucis, cu pistolul soțului ei, agent în cadrul IPJ Gorj. Anchetatorii au dispus clasarea dosarului în care s-au făcut, timp de doi ani, cercetări pentru omor calificat.

„Se dispune clasarea cauzei cu privire la săvârșirea infracțiunii de omor calificat, deoarece în cauză a intervenit decesul autorului faptei care ulterior s-a sinucis. Legat de acest ultim aspect se reține că fapta persoanei care, pe fondul unei stări psihice precare, alege benevol să se sinucidă, nu este prevăzută de legea penală”, se precizează în ordonanța de clasare.

Inițial procurorii au avut două variante de lucru: cea a dublei crime, urmate de sinucidere și varianta ca soțul să-i fi executat pe toți trei. Anchetatorii au stabilit la final că există probe certe care atestă că fosta polițistă și-a împușcat mama și fiul, cu pistolul de serviciu al soțului ei, după care s-a sinucis cu aceeași armă.

Fosta polițistă și soțul ei, tot polițist, se mutaseră, după nașterea fiului lor, în localitatea Bălești, din județul Gorj. În 29 iulie 2018, cu câteva ore înainte de a pleca la serviciu, bărbatul, în vârstă de 36 de ani, a mers la o farmacie din Târgu-Jiu, pentru a-i cumpăra medicamente soacrei sale. Acesta, dar și socrul său, au declarat, în fața anchetatorilor, că tânăra de 33 de ani se schimbase după nașterea fiului ei și se temea ca bebelușul să nu se îmbolnăvească. Fiind polițistă, aceasta a evitat un consult psihiatric, de teamă să nu-și piardă locul de muncă.

„Ambii martori amintesc faptul că, după nașterea relativ recentă a minorului, comportamentul (…) s-a schimbat, în sensul că aceasta a devenit extrem de protectoare cu minorul pe care susținea, între altele, că dorește să-l ferească de orice sursă de radiere, în special de cele produse de echipamentele electronice”, se arată în ordonanța de clasare.

Femeia și-a împușcat, în 29 iulie 2018, mama și fiul cu pistolul soțului ei, plecat la farmacie.

Întors în locuință, după descoperirea făcută, bărbatul a sunat la 112 și a cerut să fie trimisă o ambulanță la Bălești, anunțând că „soția mea, care este polițistă, și eu sunt tot polițist, a luat pistolul și s-a împușcat și pe ea, și pe mama ei și copilul meu. Copilul încă mai trăiește! Eu acum am venit acasă”.

Bebelușul a murit, însă, la spital.

După incident, agentul a fost cercetat de superiori, pentru „nerespectarea prevederilor legale referitoare la păstrarea și asigurarea armamentului din dotare și a muniției aferente”. Consiliul de Disciplină a propus sancționarea cu mustrare scrisă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS