7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj53 de cazuri de varicelă întregistrate în Gorj

53 de cazuri de varicelă întregistrate în Gorj

Direcția de Sănătate Publică Gorj a înregistrat de la începutul anului și până în prezent 53 de cazuri de varicelă. Cele mai multe cazuri sunt la Grădinița cu program prelungit Lumea Copiilor din Târgu Jiu, respectiv 25.

Tot în Târgu Jiu a mai fost semnalat un caz la Grădinița numărul 1, 4 cazuri la Grădinița „Scufița Roșie”, 10 cazuri la Grădinița numărul 8, un caz la Creșa numărul 8, respectiv două cazuri la Colegiul Național „Spiru Haret”. Au mai fost semnalate 10 cazuri la Școala Generală din Runcu. „Direcția de Sănătate Publică Gorj a luat măsurile necesare care se impun, monitorizând în permanență colectivitățile de copii și ține legătura permanentă cu unitățile de învățământ, cu medicii și asistenții din cabinetele medicale școlare.

Varicela este o boală infecțioasă care se transmite prin contactul cu un bolnav purtător al virusului. Forma cea mai comună de transmitere este calea aerului și, în unele cazuri, contactul cu obiecte care conțin secreții ale bolnavului. Reintrarea în comunitate a unei persoane care a fost bolnavă de varicelă este permisă doar după ce nu mai este contagioasă, deci după vindecarea tuturor veziculelor.

La copii, reintrarea în comunitate se face cu acordul medicului, care examinează pacientul și emite avizul epidemiologic.”, potrivit Direcției de Sănătate Publică Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS