14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPSD încă face sondaje pentru candidații de la Târgu Jiu și Motru

PSD încă face sondaje pentru candidații de la Târgu Jiu și Motru

Social-democrații gorjeni au mai comandat un sondaj de opinie pentru a stabili candidații finali pentru primăriile Târgu Jiu și Motru.

Este pentru prima dată în ultimele două decenii când pesediștii nu au candidați anunțați, deși alegerile locale bat la ușă. Conducerea PSD Gorj a transmis în ultimul an mai multe termene cu privire la nominalizarea unor candidați. De fiecare dată, a fost amânată procedura de desemnare a candidaților pentru cele mai importante localități din județ, ca mărime și ca populație. Este vorba de municipiile Târgu Jiu și Motru. Intenția social-democraților a fost să lanseze candidatul de la Târgu Jiu înaintea campaniei pentru alegerile prezidențiale. Următorul termen a fost finalul anului trecut, respectiv sfârșitul lunii ianuarie. Candidații nu au mai apărut și, mai mult, PSD Gorj a comandat încă un sondaj de opinie care este în prezent în lucru.

Vor să îi lanseze luna aceasta

În timp ce liderul PSD Gorj, Mihai Weber, a declarat că numele tuturor candidaților la cele 70 de primării va fi anunțat până la jumătatea acestei luni, președintele executiv al partidului, Cosmin Popescu, s-a ferit să mai avanseze vreo dată.

„Acesta va fi sondajul în urma căruia vor fi stabiliți candidații pentru municipiul Târgu Jiu. Nu este niciun fel de problemă, pentru că vedem ce se întâmplă și la Primăria Capitalei. Trebuie să fim siguri că alegem candidatul potrivit și omul care va câștiga. Sunt cinci sau şase persoane incluse în sondaj.

Acesta va stabili, în linii mari, și agenda candidatului pentru că populația este întrebată și ce își dorește de la administrația locală. Astfel, va apărea și programul candidatului pe baza acestor răspunsuri. Alt motiv de întârziere a desemnării candidaților la Târgu Jiu și Motru este și din cauza faptului că este posibilă modificarea legislației electorale. Suntem conștienți însă că trebuie să luăm o decizie cât mai repede. Numele celor doi candidați vor fi prezentate și la Centru.

Nu ne grăbim pentru că am văzut ce s-a întâmplat în 2016 la Motru, unde au fost mai mulți candidaţi de pe stânga și a câștigat candidatul de la PNL. Și în 2017, la Târgu Jiu nu a fost coeziunea pe care ne-am fi dorit-o în echipă”.

În sondajul PSD Gorj au fost incluși cei doi viceprimari din Târgu Jiu, Aurel Popescu și Adrian Tudor, fostul prefect de Gorj, Ciprian Florescu sau senatorul Florin Cârciumaru, fost primar de Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS