11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCei șapte minori din comuna Văgiulești, rămași fără părinți, beneficiază de consiliere psihologică

Cei șapte minori din comuna Văgiulești, rămași fără părinți, beneficiază de consiliere psihologică

Minorii din Văgiulești care au rămas fără părinți au mers împreună cu asistenții maternali la domiciliile acestora. Cei șapte copii beneficiază periodic de consiliere psihologică din partea salariaților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj. Micuțul Andrei, de 7 ani, care s-a născut cu picioarele strâmbe și nu poate merge, este într-un centru rezidențial specializat din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj, unde i se asigură îngrijire corespunzătoare și servicii specifice. Totodată, DGASPC Gorj a început demersurile necesare pentru diagnosticarea și rezolvarea medicală a problemelor pe care copilul le are la picioare.

Vor merge la școală și la grădinițe

De asemenea, s-au făcut demersuri ca toți minorii să fie transferați la noile instituții de învățământ din apropierea actualelor domicilii, respectiv demersuri pentru ca unul dintre ei să poată relua cursurile școlare abandonate.

„Toți cei şapte minori s-au integrat, simțindu-se bine alături de persoanele la care au dispuse măsurile de protecție, asigurându-li-se în continuare consiliere psihologică și suport emoțional. În ceea ce privește clarificarea situației juridice a minorilor, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj a solicitat instanței de judecată înlocuirea măsurilor de plasament în regim de urgență cu plasament la aceiași asistenți maternali profesioniști sau, după caz, serviciu social rezidențial“, potrivit Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție Copilului Gorj.

Este de amintit că mama copiilor a plecat de câteva luni de acasă și nu a mai avut grijă de copii. Tatăl, cel care îi avea în îngrijire, are acum piciorul amputat și este internat în Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Bărbatul este cercetat de Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj sub acuzația de viol. Polițiștii susțin că tatăl și-ar fi violat fiica de 15 ani. Și tânăra beneficiază în fiecare zi de consiliere psihologică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS