11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateA fost limitat programul de vizite la Spitalul Județean din Târgu Jiu

A fost limitat programul de vizite la Spitalul Județean din Târgu Jiu

Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu a limitat accesul vizitatorilor. Numărul mare de viroze și de infecții respiratorii au adus reguli stricte în Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Astfel, unitatea medicală a instituit măsuri de limitare a acestor viroze. Dumitru Vienescu, managerul interimar al spitalului, a declarat că programul de vizite s-a modificat. Aparținătorii bolnavilor trebuie să știe că îi pot vedea de luni până vineri între orele 15.00-17.00, iar sâmbăta și duminica între orele 12.00-15.00.

Mai mult, a fost asigurat și stocul de halate de unică folosință, dar și de medicamente. De menționat este faptul că nu a fost declarată epidemie în cadrul unității medicale. Chiar dacă aparținătorii sunt nemulțumiți de măsurile luate, regulile sunt puse în aplicare de personalul care asigură paza unităților medicale din municipiul Târgu Jiu.

Vor să evite transmiterea virușilor

Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, a declarat că măsura a fost luată pe o perioadă nedeterminată. De fapt, programul de vizită este reglementat de foarte mult timp, însă nu prea era respectat.

„Având în vedere numărul mare de viroze și inspecții respiratorii, conducerea Spitalului Județean de Urgență a luat anumite măsuri pentru reducerea numărului de viroze. Este vorba de reglementarea programului de vizită. Acesta este de luni până vineri de la 15.00 la 17.00, iar în weekend este între 12.00 și 15.00. Avem stocuri suficiente pentru halate de unică folosință, de botoșei de unică folosință. Mai avem teste de gripă și medicamentele necesare pentru tratamentul gripei“, a declarat Dumitru Vienescu, directorul interimar al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. În acest moment în Gorj sunt peste 1.800 de viroze, peste 500 de pneumonii și 18 cazuri de gripă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS