22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎntârzie instalarea unui manager la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu

Întârzie instalarea unui manager la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu nu are manager de mai mult de trei luni. S-a încercat organizarea unui concurs, însă acesta a eșuat. În prezent, nu au fost declanșate încă procedurile pentru organizarea unui nou concurs, în vederea selecției managerului la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Primul concurs a fost anulat, ca urmare a unei suspiciuni de incompatibilitate. A existat promisiunea din partea conducerii Consiliului Județean Gorj că va exista un al doilea concurs pentru postul de manager.

Consiliul de Administrație al unității medicale ar fi trebuit să se întrunească și să stabilească toate etapele de parcurs pentru organizarea unui alt concurs. Este vorba de publicarea anunțului, depunerea dosarelor din partea candidaților, prezentarea planurilor de management și selectarea unui manager.

Manager interimar

Interimar la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu este, în prezent, directorul economic Dumitru Vienescu. Acesta a și fost unul dintre candidați la prima încercare de concurs. Au mai depus dosare Emil Grigore, managerul Spitalului Orășenesc din Novaci, și Tiberiu Tătaru, fostul manager al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, a declarat că recent au fost finalizate numirile unor noi membri în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean. Consiliul Județean a desemnat doi membri și Ministerul Sănătății a nominalizat două persoane de la Direcția de Sănătate Publică Gorj.

Noul Consiliu de Administrație nu s-a reunit încă pentru a aproba procedurile pentru concursul în urma căruia va fi selectat viitorul manager. Cosmin Popescu a precizat că se așteaptă ca în zilele următoare Consiliul de Supraveghere să se întrunească și să declanșeze procedurile pentru noul concurs. De asemenea, trebuie publicat și anunțul privind organizarea concursului pentru șefia Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. Președintele Consiliului Județean Gorj a precizat că, până la începutul lunii aprilie, ar trebui să fie selectat un manager.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS