14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratieScandal în Consiliul Local pe tarifele la plata parcării prin SMS

Scandal în Consiliul Local pe tarifele la plata parcării prin SMS

Consilierii locali din Târgu Jiu au decis să amâne proiectul privind plata parcărilor prin SMS. Este un proiect inițiat de primarul Marcel Romanescu. Acesta a propus un tarif despre care consilierii din cadrul majorității conduse de PSD au spus că este foarte mare. Nemulțumirea a venit în legătură cu abonamentul lunar pentru parcări, care are o valoare propusă de 200 de lei. Potrivit viceprimarului din Târgu Jiu, Adrian Tudor, tarifele la abonamentele pentru parcări publice în orașe mari din țară sunt la jumătate sau chiar de patru ori mai mici.

De exemplu, în Baia Mare, tariful este de 50 lei/lună ; Oradea – 90 lei /lună; Timișoara – 85 lei/lună. Viceprimarul din Târgu Jiu, Adrian Tudor, a declarat că a solicitat amânarea votării proiectului de hotărâre privind tarifele la parcările publice, cerând să existe o discuție serioasă în acest sens.

Comision pentru firma care administrează sistemul

Proiectul propus făcea referire şi la plata prin SMS, dar era incomplet, din punctul de vedere al vicelui. Tudor spune că firma propusă să implementeze sistemul de plată prin SMS are contracte si în orașele menţionate mai sus și urmeaza să primească un comision de până la 15% din sumele platite.

În opinia lui Adrian Tudor, proiectul privind plata parcărilor nu trebuie să se rezume doar la sms şi aplicaţie pe telefon. „Trebuie, de asemenea, să existe parcometre, abonamente, achiziționarea de la agenți economici etc. Un sistem bine implementat de taxare a parcărilor publice din Târgu Jiu, chiar și la 1 leu pe oră, poate aduce mai mulți bani la bugetul local, bani care pot fi utilizati pentru investiții în infrastructura orașului“, a mai afirmat vicele Adrian Tudor.

Primarul din Târgu Jiu așteaptă propuneri

Edilul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că așteaptă propuneri pentru introducerea tarifelor pentru parcările publice din oraș. Proiectul propus de primar a fost respins luni. Propunerea era de a se introduce un abonament de 200 de lei pe lună. Suma a fost considerate foarte mare de aleșii majorității. Marcel Romanescu a precizat că în luna februarie va fi din nou discutat proiectul, fără propunerile de abonament.

Consilierii locali sunt așteptați să vină cu propriile propuneri. Edilul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat va rămâne propunerea privind sistemul de taxare prin SMS, adică 1,5 lei pe oră, plus 15% tariful către compania care administrează sistemul. „Va avea loc o ședință ordinară sau extraordinară luna viitoare și sper să fie aprobat acest proiect. Este unul în folosul cetățenilor orașului. Rămâne acum ca aleșii locali să vină să propună tarifele, să nu mai existe niciun fel de discuții“, a spus Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS