Acasă Educatie Burse dublate de primărie pentru elevii din Rovinari

Burse dublate de primărie pentru elevii din Rovinari

-

Elevii silitori din orașul Rovinari urmează să primească burse duble ca valoare pentru rezultatele bune înregistrate la școală sau pentru premiile obținute la olimpiadele naționale.

Nu au fost uitați nici elevii cu probleme sociale. Cei care provin din familii care se confruntă cu probleme financiare vor primi burse mărite. În prima ședință de Consiliu Local din acest an, primarul din Rovinari, Robert Filip, va propune dublarea cuantumului și stabilirii numărului burselor destinate elevilor din învățământul preuniversitar, pentru anul școlar 2019-2020. Elevii care vor obține locurile I, II sau III la etapele naționale ale olimpiadelor și ale concursurilor școlare organizate de MEN vor primi o bursă de performanță în valoare de 1.000 de lei.

Burse după medii

Elevii care vor obține media generală 10 vor primi bursă de merit în valoare de 500 de lei pe semestru, elevii cu media generală cuprinsă între 9,50 – 9,99 vor primi 300 de lei pe semestru.

Elevii cu mediile cuprinse între 8,50 și 9,49 vor primi o bursă de merit în valoare de 260 de lei pe semestru. Cei care vor obține media generală peste 7,00 vor primi o bursă de studiu în valoare de 40 de lei pe lună.

Cei cu probleme sociale vor beneficia de o bursă de ajutor social în valoare de 100 de lei pe lună.

„Reprezentanții Școlilor gimnaziale nr.1 și nr.2 ne-au transmis adrese prin care ne-au solicitat să le comunicăm cuantumul burselor pentru anul școlar 2019-2020.

Totodată ne-a fost înaintată și o situație cu elevii care ar urma să beneficieze de aceste burse. Potrivit datelor care ne-au fost transmise, situația stă în felul următor: a) Școala gimnazială nr.1: -1 bursă de performanță, Locul III Concurs Național Geografie; -6 burse de merit (media 10); -37 de burse de merit (media 9,50 – 9,99); -2 burse ajutor social. b) Școala gimnazială nr.3: -1 bursă de merit (media 10); -6 burse de merit (media 9,50 – 9,99); -20 de burse de merit (media 8,50-9,49); -7 burse de studiu (media generală peste 7); -18 burse de ajutor social. Îi felicit pe elevi și pe profesorii lor, le urez mult succes în continuare și îi asigur de tot sprijinul meu“, aprecizat primarul din Rovinari, Robert Filip.

ȘTIRI VIDEO GdS

MITLIV vine în sprijinul clienţilor

MITLIV se adaptează recomandărilor autorităţilor în combaterea pandemiei COVID-19 şi vine în sprijinul clienţilor interesaţi să achiziţioneze materiale de construcții printr-un sistem de preluare...