12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCEO introduce ucenicia la locul de muncă

CEO introduce ucenicia la locul de muncă

Complexul Energetic Oltenia derulează programe de formare profesională prin ucenicie la locul de muncă pentru înlocuirea specialiștilor aflați în prag de pensionare din cadrul companiei.

În cadrul primei ediții a Programului de formare profesională prin ucenicie la locul de muncă 2020-2022, vor fi deschise 28 posturi de ucenic în domeniul mecanic. Programul are o durată de doi ani (24 de luni), timp în care ucenicii vor fi angajați la CE Oltenia în baza unui contract de ucenicie, în conformitate cu Legea nr. 279/2005 republicată privind ucenicia la locul de muncă. Pozițiile vacante vor fi disponibile la Exploatarea Minieră Roșia-Rovinari – Cariera Roșia. Ucenicii vor parcurge un program de formare profesională cu durata de 720 ore, în baza unei programe de pregatire teoretică și practică.

Companie cu 13.000 de salariați

La finalul programului, participanții vor susține un examen de absolvire, în urma căruia vor obține un certificat de calificare profesională recunoscut la nivel național și european. În funcție de rezultatele obținute, pot primi oferta de angajare în cadrul companiei. CV-urile candidaților se pot depune la secretariatul CE Oltenia sau se pot transmite în format electronic, până la data de 01.03.2020, la următoarea adresă de e-mail: [email protected].

13.000 de salariaţi la CEO

Complexul Energetic Oltenia are 13.000 de salariați și sucursale în Rovinari, Turceni, Craiova și Ișalnița, precum și o sucursală electrocentrale la Brăila. Compania trebuie să achite certificate de CO2 an de an, fiind nevoie de sute de milioane de euro. Din acest motiv sunt necesare împrumuturi bancare și, din acest an, de un ajutor de stat. Acesta va presupune implementarea unui plan de restructurare. Până în 2027 vor fi închise prin epuizarea zăcământului de cărbune patru cariere miniere. Și numărul de salariați va scădea prin pensionări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS