6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLucrările de modernizare a Căii Eroilor debutează în martie

Lucrările de modernizare a Căii Eroilor debutează în martie

Lucrările privind modernizarea Căii Eroilor din Târgu Jiu vor începe în luna martie, dacă vremea va permite acest lucru și nu vor fi precipitații abundente sau ninsori.

Constructorii ar fi lucrat în în această perioadă, însă s-au înțeles de anul trecut cu primăria ca în perioada de iarnă să nu se desfășoare niciun fel de activități. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a spus că este timp suficient să se finalizeze lucrarea. „În luna decembrie, când au venit la Târgu Jiu, nu ne-am dat seama cât va ninge sau dacă vor fi sau nu precipitații. Poate merita să spargem strada. Dar atunci mi-au garantat că dacă vor începe de la 1 martie se vor încadra în termenul prevăzut în contract“, a menționat primarul din Târgu Jiu.

Buget de două milioane de euro

În prezent, firma italiană, cea care a câștigat licitația, caută anumite zone pentru organizarea șantierului. Primarul Marcel Romanescu a mai spus că circulația va fi oprită în perioada de executare a lucrărilor. „Vor lucra de la Hotel Europa până pe strada Geneva. Va fi închisă strada pentru lucrări. Nu se va putea circula.

Al doilea tronson este strada Geneva și strada Mărășești. Licitația a fost câștigată de către o firmă din Italia. Ei caută zone unde să înceapă organizarea de șantier și să aducă utilajele, pentru ca din primăvară să poată să înceapă lucrările. Au garantat că lucrarea va fi gata în termen și nu vor fi niciun fel de probleme. Probabil că au analizat ce au de făcut și au ajuns la această concluzie“, a declarat Marcel Romanescu, edilul din Târgu Jiu. Finanțarea pentru lucrările respective este de două milioane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS