12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjHartă online cu zonele unde sunt abandonate deșeuri

Hartă online cu zonele unde sunt abandonate deșeuri

Serviciul Județean de Gestionare a Deșeurilor Gorj va lansa o hartă online, unde toți cetățenii pot să bifeze zonele cu probleme de salubritate. Cei care se ocupă de salubrizare vor curăța zona respectivă și vor debifa de pe hartă sesizarea.

Luis Popa, șeful Serviciului Județean de Gestionare a Deșeurilor Gorj, a declarat că sunt în continuare destul de multe zone unde sunt abandonate gunoaie. Cele mai multe sunt în vecinătatea orașelor. „Din păcate, nici în sezonul rece nu scăpăm de gunoaie, și, din păcate, nici în sezonul rece nu scăpăm de cei certaţi cu bunul-simț și aruncă peste tot gunoi. Există și un număr de telefon pentru aplicația de whatsapp.

Am intrat în discuții pentru a realiza o hartă online a zonelor unde se află deșeuri. Omul care dorește să facă sesizarea bifează pe telefon locul unde este depozitul necontrolat de gunoi și îl putem localiza rapid, și avem un control mai bun al zonelor unde este aruncat gunoi. Am primit și săptămâna aceasta sesizări pe whatsapp de la Scoarța, Cărbunești, Motru. Vom merge acolo să vedem despre ce este vorba. Cele mai mari probleme sunt în apropierea orașelor. Municipul Târgu Jiu este cel mai afectat.

Este zona Narciselor unde se aruncă tot timpul gunoi. Sper să avem o colaborare bună cu administrația orașului și să rezolvăm problema deșeurilor aruncate la întâmplare”, a mai spus Luis Popa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS