11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentFemeie cu fractură la picior, externată ca sănătoasă din Spitalul Județean din Târgu Jiu

Femeie cu fractură la picior, externată ca sănătoasă din Spitalul Județean din Târgu Jiu

O femeie din Timișoara, victimă a unui accident rutier care a avut loc, la sfârșitul săptămânii trecute, în zona centrală a municipiului Târgu Jiu, este revoltată de modul în care a fost tratată în Spitalul Județean de Urgență din oraș.

Nonn Narghita, din Timișoara, a declarat că a avut ghinionul să fie implicată într-un accident rutier la Târgu Jiu și să fie tratată la unitatea medicală de aici. Medicii nu au reușit să îi descopere o fractură și au decis să o externeze, după ce i-au transmis că nu are nimic.

Femeia a povestit cum, la Radiologie, medicul a fost interesat de ce pacienta avea piercing și mai puțin de examenul medical. Aici ar fi trebuit să îi fie depistată fractura la picior, însă nu s-a descoperit nimic.

„Am fost luată prima cu salvarea de la locul accidentului. Am ajuns la spital și, după un timp, au venit să mă întrebe ce am, deși mă plângeam că nu mai îmi simt piciorul drept. Abia îl mișcam și mă durea foarte tare. Abia respiram, și acum am dureri. La Radiologie era o doamnă foarte irascibilă de ce am eu piercing în arcadă și în piept, că de asta am făcut accident, din cauza piercingului meu. Am crezut că nu vorbește cu mine. O să depun plângere și împotriva ei, pentru că din cauza modului în care și-a făcut ea meseria am ajuns la Timișoara, și abia aici au văzut ce am. Nu știu ce film a făcut acolo“, a spus pacienta.

Externată după o zi, cu dureri la picior

Bolnava a spus că a fost externată din spital chiar a doua zi după accident. A mers, când a ajuns acasă, la spitalul din Timișoara. A dorit să facă o investigație pentru că durerile nu se opreau. Abia acolo s-a stabilit că femeia a suferit o fractură și este nevoie de o intervenție chirurgicală.

Pacientă: „Mi-au dat drumul pentru că au zis că nu am nimic rupt”

„Mie mi-au dat drumul pentru că au zis că nu am nimic rupt.Eu acum am șuruburi în picior, după ce am fost operată la Timișoara. Au venit cei de la Târgu Jiu și m-au întrebat: doamna Nonn, ce faceți, rămâneți aici sau mergeți acasă, pentru că nu aveți nimic?! Am spus că merg acasă pentru că dacă nu am nimic atunci ce rost are să rămân la spital. Eu sunt din Timișoara. Dar nu puteam să țin piciorul în pământ, făcea stânga-dreapta. Am avut noroc de o pereche de bocanci pe care îi aveam. Așa mi-a spus doctorul de la Timișoara. Pentru că au avut fermoar și au ținut piciorul drept, nu au dat voie să se rupă mai tare. Este rupt un os între tendoane.

Când am ajuns la Timișoara, m-am și dus la spital. Am zis să fac un control pentru mine, să știu eu că sunt în regulă. Când au văzut doctorii de aici, nu le-a venit să creadă că mi-au dat drumul din spital de la Târgu Jiu. Au cerut filmul. Radiografia nu am primit-o. Mi-au dat extrenarea, fișele, dar filmul nu. Am fractură, un şurub, patru cleme și sârmă. Trebuie să stau cu el așa timp de şase săptămâni și apoi trebuie să fac recuperare“, a declarat Maria Nonn, pacienta care susține că a avut ghinionul să fie tratată la Spitalul din Târgu Jiu.


Conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a început o investigație pentru a stabili ce s-a întâmplat cu pacienta originară din Timișoara.

Medicii de la Pediatrie au refuzat să să administreze o perfuzie unei fetițe de şapte ani

Mai toate investigațiile interne de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu s-au încheiat, în ultimii ani, în coadă de pește. Dacă medicii s-au ales cu plângeri la Colegiul Medicilor, acestea au fost clasate în mare parte. Unitatea medicală continuă să rămână cu o imagine negativă.

Tot recent, respectiv la finalul săptămânii trecute, cadrele medicale de la Secția Pediatrie au refuzat să perfuzeze o fetiță de şapte ani din Târgu Jiu, care nu mai putea mânca pentru că vomita toată hrana. Motivul a fost că nu mai există paturi. În cele din urmă, copila a fost primită și tratată la Spitalul Novaci. Nu este singurul caz în care unii medici de la Târgu Jiu refuză să trateze pacienți. Anul trecut a fost şi cazul unei bătrâne cu afecțiuni respiratorii pe care o doctoriță nu a vrut să o investigheze medical și a consemnat acest lucru în actele medicale.


La conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu se află un manager interimar, iar Consiliul Județean Gorj încearcă să organizeze un concurs pentru a instala un nou director. Fostul manager, Gigel Capotă, s-a aflat în ultimul an în centrul unor scandaluri. Corpul de Control al Ministerului Sănătății a depistat o serie de deficiențe la unitatea medicală, iar fostul ministru de resort vorbea de retragerea acreditării. Raportul de Control care vizează Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a ajuns la DNA Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS