17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTrei sate din Tismana, lăsate fără apă

Trei sate din Tismana, lăsate fără apă

Direcția Silvică Gorj blochează de aproape un an o investiție care ar putea să asigure apă pentru trei comune care aparțin de orașul Tismana. Este vorba de un schimb de terenuri care nu se mai realizează. Pe terenul Direcției Silvice se află un izvor care ar putea fi captat. Primarul localității Tismana, Marian Slivilescu, vrea să meargă în audiență la ministrul Pădurilor și Apelor, pentru a debloca situația.

„Așteptăm de o lună și jumătate un răspuns de la Direcția Silvică Gorj. Ne-au cerut clarificări la ultima adresă pe care le-am trimis-o. Ne-au mai cerut astfel de clarificări și cred că o să mai ceară. Ne țin așa de la o lună la alta și noi stăm și așteptăm să facem lucrarea, să aducem apă în localitate. O să merg în audiență la ministrul de resort. Am fost și am discutat cu domnul director, cu toată lumea. Dau unii pe alții că le mai trebuie o hârtie și treburi de genul acesta. Inclusiv de la Romsilva am luat aviz, dar problema este blocată la Gorj“, a spus primarul localității Tismana, Marian Slivilescu.

Au primit aviz de la Romsilva

Este ultimul aviz care trebuie obținut, după care investiția poate să înceapă. Primarul localității Tismana spune că nu se va tăia niciun arbore.

„Este vorba de un aviz prin care un teren de 1.750 de metri pătrați, unde trebuie făcută captarea, aducțiunea de apă trece din domeniul silvic al statului în domeniul public al orașului Tismana. Nu se taie niciun copac. Noi am identificat o suprafață egală la marginea pădurii Dumbrava. Din luna mai 2019 am început corespondența cu ei și tot facem schimb de hârtii. Facem captarea de apă a acestui pârâu și apa se pierde la un moment dat. Noi luăm din debit 20%, adică 0,8 litri pe secundă. Am avea apă pentru Vâlcele, Gornovița și Topești. Nu trebuie pompată, nu trebuie făcut nimic. Apa este adusă gravitaţional la gospodării“, a menționat edilul Slivilescu. Reprezentanții Direcției Silvice nu au comunicat un punct de vedere pe această temă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS