10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPesediștii caută primari și la alte partide și își fac de acum și listele pentru parlamentare

Pesediștii caută primari și la alte partide și își fac de acum și listele pentru parlamentare

Senatorul de Gorj, Florin Cârciumaru, a anunțat că vor fi făcute analize acolo unde sunt semne de întrebare cu privire la posibilitatea câștigării unui nou mandat de către actualii primari. Fostul lider al PSD este de părere că trebuie aduși primari de la alte partide, dacă au șanse să câștige, precum și candidați buni din afara partidului.

Prin urmare, ușile PSD sunt deschise pentru cei care vor să schimbe culoarea politică. Există deja câțiva primari care au făcut pasul către PSD Gorj. Unul dintre aceștia este Constantin Bobaru, edilul din Bumbești-Jiu, liberal de foarte mulți ani. „Este normal să ne orientăm către candidații care au cele mai mari șase de câștig la alegerile locale. Vom aduce în partid pe cei care vor câștiga și vor să fie alături de noi.

În plus, organizația trebuie să fie cu listele pregătite și pentru alegerile parlamentare, pentru că nu știm când vor avea exact loc alegerile parlamentare. Este posibil să vedem în aprilie-mai alegeri anticipate. Noi trebuie să fim pregătiți pentru orice variantă și să avem gata listele pentru primării, consiliile locale și pentru Consiliul Județean, dar și pentru alegerile parlamentare“, a declarat Florin Cârciumaru, vicepreședinte al PSD Gorj.

Nu schimbă niciun candidat

La rândul său, președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, a anunțat că va merge pe mâna actualilor primari în alegerile locale. Președintele executiv al PSD Gorj a spus că primarii în funcție vor fi automat și candidați. Aceștia nu vor mai fi trecuți prin filtrul unor sondaje de opinie. Retragerea unui primar din cursa pentru un nou mandat va ține doar de voința persoanei respective.

PSD și-a propus să obțină cel puțin tot atâtea mandate cât are în prezent. „Ceea ce este clar e că cine este acum în funcție va merge în alegeri la locale. Este vorba de primarii în exercițiu. Vom vedea cum vor arăta listele pentru consiliile locale. Trebuie să obținem măcar numărul actual de mandate la toate categoriile, dacă nu mai multe, dacă vor veni și alți primari alături de noi“, a declarat Cosmin Popescu, președintele executiv al PSD Gorj și al Consiliului Județean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS