22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjManifestări dedicate Micii Uniri

Manifestări dedicate Micii Uniri

Târgu Jiu va găzdui, săptămâna aceasta, o serie de manifestări dedicate Micii Uniri. Vineri, 24 ianuarie, când se împlinesc 161 de ani de la Unirea Principatelor Române, gorjenii sunt așteptați în Piața Prefecturii pentru a asista la manifestările cultural-artistice.

Gheorghe Nichifor, vicepreședintele Consiliului Județean Gorj, a spus că primul eveniment are loc pe 23 ianuarie, începând cu ora 11.00, la Muzeul Județean din Târgu Jiu, fiind vorba despre o expoziție intitulată „24 Ianuarie-161 ani!.

„Anul acesta se împlinesc 161 de ani de la Mica Unire. Nu este neapărat o cifră rotundă. Noi vom începe printr-un vernisaj de expoziție intitulat 24 ianuarie – 161 de ani, pe 23 ianuarie, la ora 11.00, la Muzeul Județean de Istorie. La ora 10.00 va avea loc un spectacol de muzică populară, realizat de Ansamblul Profesionist „Doina Gorjului“. La ora 10.30 sunt programate alocuțiunile evocatoare din partea prefectului județului. Va avea loc și o lecție de istorie dedicată momentului 24 ianuarie 1859. Teatrul din Târgu Jiu are în program un eveniment dedicat zilei de 24 ianuarie. Totul se va încheia cu Hora Unirii și cu Defilarea Gărzii de Onoare“, a mai declarat Gheorghe Nichifor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS