17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjÎncă trei secții vor intra în reabilitare la Spitalul Județean

Încă trei secții vor intra în reabilitare la Spitalul Județean

Alte trei secții vor intra în modernizare anul acesta la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Este vorba de secțiile Medicală I, Neonatologie și Gastroenterologie. În acest sens, Consiliul Județean Gorj va comanda proiecte de reabilitare.

Cel mai probabil, va fi achiziționată la pachet proiectarea și reabilitarea. Vor fi utilizate fonduri proprii, din bugetul Consiliului Județean Gorj, dacă nu vor fi primite sume de la Ministerul Sănătății. Este de amintit că tot anul acesta vor beneficia de lucrări de reabilitare și dotare cu mobilier secțiile Endocrinologie, Cardiologie și Obstetrică-Ginecologie. Secțiile amintite nu au mai beneficiat în ultimii ani de lucrări ample de modernizare. Recent a fost modernizată secția Pediatrie, care arăta ca după bombardament.

Pregătesc selecția unui nou manager

În afara proiectelor privind reabilitarea secțiilor amintite, Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu pregătește concursul pentru selecția unui nou manager pentru unitatea medicală. Miercuri, 22 ianuarie, este ultima zi pentru depunerea candidaturilor pentru postul de manager.

Cei interesați trebuie să depună, pe lângă cererea propriu-zisă și CV-ul, planul de management pentru următorii patru ani în care va conduce unitatea medicală din Târgu Jiu, în cazul în care va câștiga concursul. Favorit pentru a fi selectat și pentru a semna contractul de mandate este Dumitru Vienescu, actualul manager interimar. Vienescu a fost până recent director economic al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Dumitru Vienescu lucrează de 20 de ani la spital și a anunțat că și-a pregătit planul de management și se va prezenta la selecția organizată la începutul lunii viitoare, pe 7 și pe 8 februarie, de către Consiliul de Administrație al unității medicale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS