18.8 C
Craiova
luni, 28 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Local Gorj Câteva primării au rămas restante la decontarea navetei profesorilor

Câteva primării au rămas restante la decontarea navetei profesorilor

Câteva primării din județul Gorj înregistrează restanțe la decontarea navetei profesorilor. Constantin Huică, președintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământ Gorj, a declarat că unele primării nu le-au mai dat bani profesorilor din toamna anului trecut. Este vorba de Ionești, Logrești, Căpreni. În plus, la Căpreni sunt restanțe de un an.

„Sunt profesori care fac naveta la zeci de kilometri și cărora nu li se decontează naveta. Decât să stea prin sălile de judecată, să se judece cu Consiliile Locale, preferă să stea la pensie. Avem Primăria Ionești, care din luna iunie 2019 nu a decontat naveta profesorilor. La Logrești nu este decontată naveta din luna septembrie 2019. Sunt profesori care fac naveta la Târgu Jiu sau la Craiova. La Căpreni au început să li se deconteze sumele pentru navetă, dar este o restanță de un an. Este vorba de anul școlar 2017 – 2018“, a declarat Constantin Huică, președintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământ.

Alte primării restante

Totodată, primăriile comunelor Plopșoru, Scoarța și Stoina nu au mai decontat cheltuielile cu transportul cadrelor didactice de câteva luni. Liderul de sindicat al profesorilor a mai spus că a încercat să discute cu primarii pentru a găsi o soluție, dar aceștia se justifică prin faptul că nu au bani la buget. „Justificarea primarilor este că nu au fondurile necesare. Dar nu are fundament acest motiv pentru că ei au cu totul alte preocupări și se văd tot felul de manifestări. Preocuparea principală a autorităților locale ar trebui să fie educația și elevii să învețe carte“, a afirmat Constantin Huică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

A fost reales edilul care a recunoscut că a...

Potrivit datelor electorale de la acest moment,...

ȘTIRI GdS

Biciclist accidentat pe strada Fraţii Goleşti

Un biciclist de 40 de ani, care nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers, a fost accidentat de un autoturism şi transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova.

Portarul Silviu Lung jr. şi-a anunţat retragerea din echipa...

Portarul craiovean Silviu Lung jr. a decis să se retragă din echipa naţională de fotbal a României la doar 31 de ani....

Cod galben de instabilitate atmosferică în mai multe județe

O avertizare cod galben de instabilitate atmosferică pentru 28 de judeţe a fost emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). Aceasta este...

Alegeri locale Craiova. Care sunt, de fapt, procentele obţinute...

Alegeri locale Craiova. Procentele anunţate aseară în urma exit-pollurilor nu prea bat cu cele rezultate la numărătoarea paralelă a partidelor.

România: 6.162 de teste, efectuate în ultimele 24 de...

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.372.340 de teste. Dintre acestea...

România: 30 de decese din cauza COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că până astăzi, 4.748 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.