12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCâteva primării au rămas restante la decontarea navetei profesorilor

Câteva primării au rămas restante la decontarea navetei profesorilor

Câteva primării din județul Gorj înregistrează restanțe la decontarea navetei profesorilor. Constantin Huică, președintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământ Gorj, a declarat că unele primării nu le-au mai dat bani profesorilor din toamna anului trecut. Este vorba de Ionești, Logrești, Căpreni. În plus, la Căpreni sunt restanțe de un an.

„Sunt profesori care fac naveta la zeci de kilometri și cărora nu li se decontează naveta. Decât să stea prin sălile de judecată, să se judece cu Consiliile Locale, preferă să stea la pensie. Avem Primăria Ionești, care din luna iunie 2019 nu a decontat naveta profesorilor. La Logrești nu este decontată naveta din luna septembrie 2019. Sunt profesori care fac naveta la Târgu Jiu sau la Craiova. La Căpreni au început să li se deconteze sumele pentru navetă, dar este o restanță de un an. Este vorba de anul școlar 2017 – 2018“, a declarat Constantin Huică, președintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământ.

Alte primării restante

Totodată, primăriile comunelor Plopșoru, Scoarța și Stoina nu au mai decontat cheltuielile cu transportul cadrelor didactice de câteva luni. Liderul de sindicat al profesorilor a mai spus că a încercat să discute cu primarii pentru a găsi o soluție, dar aceștia se justifică prin faptul că nu au bani la buget. „Justificarea primarilor este că nu au fondurile necesare. Dar nu are fundament acest motiv pentru că ei au cu totul alte preocupări și se văd tot felul de manifestări. Preocuparea principală a autorităților locale ar trebui să fie educația și elevii să învețe carte“, a afirmat Constantin Huică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS