17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCarne de curcan din Ungaria din zone cu gripă aviară, în magazinele din Gorj. A ajuns toată la consumatori!

Carne de curcan din Ungaria din zone cu gripă aviară, în magazinele din Gorj. A ajuns toată la consumatori!

Un lot de carne de curcan din Ungaria, provenită din zone cu gripă aviară, a ajuns și în județul Gorj. Carnea a fost importată de o firmă din partea de nord a țării și a fost trimisă în mai multe județe, între care și Gorjul.

Potrivit Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj, au fost efectuate controale pentru a depista cantitățile de carne. Din păcate, cele câteva zeci de kilograme de carne de curcan au ajuns în magazine din Târgu Jiu și Motru și cumpărate de către clienți. Astfel, nu a mai putut fi recuperată carnea provenită din zone cu gripă aviară. Tulpina H5 N8 a virusului gripei aviare nu se transmite la om. Este periculoasă și produce victime doar în rândul păsărilor. Este vorba doar de pierderi economice

Sorin Ștefănescu, directorul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj, a precizat că a fost primită o alertă în data de 17 ianuarie, însă nu s-a mai găsit carnea în magazine, aceasta ajungând pe mesele gorjenilor.

„În Gorj s-a cumpărat acestă carne de 3 unități de depozitare din Târgu Jiu și Motru. Este vorba de câteva zeci de kilograme de carne. La Motru cred că au ajuns 7 kilograme de carne de curcan și restul la Târgu Jiu.

De la depozite a fost livrată în magazine și de acolo a fost cumpărată de clienți. Carnea era produsă între 4 și 11 ianuarie și avea valabilitatea între 9 și 20 ianuarie. Nu a mai fost găsită carne în stoc pentru că fusese comercializată”, a declarat Sorin Ștefănescu, directorul DSVSA Gorj.

Este de precizat că o situație similară a avut loc la finalul anului trecut. DSVSA Gorj a primit o alertă privind existența unor loturi de carne de porc adusă din zone cu pestă porcină africană. Și aceasta a ajuns la consumatori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS