16.1 C
Craiova
joi, 24 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Local Gorj Jandarmeria Gorj și-a prezentat bilanțul

Jandarmeria Gorj și-a prezentat bilanțul

Inspectoratul de Jandarmi Județean „Tudor Vladimirescu” Gorj și-a prezentat bilanțul pe 2019, în cadrul unei ședințe care a avut loc luni la sediul instituției.

La acest eveniment au participat Cristinel Rujan– prefect al județului Gorj, dl. Marcel Romanescu – primar al Municipiului Târgu Jiu şi reprezentanții instituțiilor publice și militare din județul Gorj care colaborează şi cooperează cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Gorj. Din partea conducerii Jandarmeriei Române a fost prezent colonelul Iulian Sibişeanu, fiind prezenţi şi peste 80 de jandarmi gorjeni din toate structurile unității. Activitatea de evaluare a debutat cu intonarea Imnului Național al României, iar inspectorul șef – colonel Eugen Țambrea a prezentat raportul sinteză al evaluării activităților pentru domeniile de activitate din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj, rezultatele obținute în cursul anului 2019, iar la final au fost prezentate obiectivele şi priorităţile pentru anul 2020.

La datorie

Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj a asigurat paza şi protecţia instituţională la 22 obiective din competenţă, din care 18 obiective stabilite prin Hotărâre de Guvern, 2 obiective aparţinând M.A.I. şi 2 obiective aparţinând Jandarmeriei Române.

Au fost organizate şi s-au executat un număr de 302 transporturi de valori, 81 transporturi de produse cu caracter special şi 501 transporturi de corespondenţă clasificată. Paza, protecția, supravegherea și intervenția pe traseul conductelor petroliere, administrate de SC Conpet SA s-a realizat pe lungimea celor peste 263 km de conducte, nefiind înregistrate sustrageri de produse petroliere din conducte.

Structurile de ordine publică ale inspectoratului au executat un număr de 247 misiuni de asigurare a ordinii publice la adunări cu public numeros, astfel: 118 misiuni la manifestări cultural-artistice, religioase, comemorative, 57 misiuni la manifestări sportive, 6 misiuni la manifestații de protest, 5 misiuni la vizite oficiale, 6 misiuni PES RO 2019, alegeri europarlamentare şi prezidenţiale, 53 misiuni cu prilejul desfășurării probelor scrise la Evaluarea națională și la Bacalaureat, 2 alte acţiuni.

Patrule de intervenție

La nivelul inspectoratului au fost constituite un număr de 2958 rezerve şi patrule de intervenţie care au desfășurat activități specifice pentru îndeplinirea misiunilor din competență, acestea executând 207 de misiuni de intervenție, la solicitările primite.

În ceea ce priveşte menţinerea ordinii publice, pentru creșterea siguranței și a prevenirii criminalității stradale, jandarmii gorjeni au executat 4154 misiuni în sistem integrat, fiind constituite 8726 patrule de ordine publică pe raza judeţului Gorj (1174 misiuni în zonele montane Runcu, Tismana și Rânca, 2221 misiuni în mediul urban, 759 misiuni în mediul rural și alte 74 misiuni sub coordonarea Poliției).

În scopul prevenirii faptelor antisociale au fost desfășurate un număr de 470 activități preventive, fiind distribuite aproximativ 5000 materiale informative.

Toate acţiunile desfăşurate s-au concretizat în constatarea de către efectivele de jandarmi în mod independent a 56 fapte de natură penală cu 37 autori şi au contribuit la constatarea pe timpul misiunilor executate în sistem integrat cu poliția a 171 fapte de natură penală comise de 155 autori. Au fost aplicate 1187 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 281.400 lei, fiind executate și un număr de 607 mandate de aducere la solicitarea organelor judiciare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Lecţii în aer liber la o şcoală din Craiova

Lecţii în aer liber la o şcoală din Craiova

ȘTIRI GdS

Lecţii în aer liber la o şcoală din Craiova

Lecţii în aer liber la o şcoală din Craiova

CEO vrea să scape de centrala termică din Bariera...

Complexul Energetic Oltenia vrea să scape de Sucursala Electrocentrale Craiova II din Bariera Vâlcii. Aici se produce agentul termic primar pentru încălzirea...

Încă şapte angajaţi de la Centrul de Îngrijire Spineni,...

Alţi şapte angajaţi ai Centrului de Îngrijire Spineni, judeţul Olt, au fost testaţi pozitiv pentru infecţia cu SARS-CoV-2. Focarul a ajuns astfel...

17 cazuri noi de coronavirus în județul Gorj

Direcția de Sănătate Publică Gorj a înregistrat în ultimele 24 de ore 17 cazuri noi de coronavirus. Situația epidemiologică, la nivelul județului...

Două persoane, salvate de pompieri dintr-o fântână de 12...

Două persoane au fost salvate în această după-amiază de pompieri după ce au rămas blocate într-o fântână adâncă de 12 metri.

Primăria Craiova distribuie măşti de protecţie pentru persoanele defavorizate

Primăria Municipiului Craiova, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială Craiova, distribuie, în perioada 23-25 septembrie, măşti de protecţie pentru persoanele defavorizate. Anunţul...