24.5 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMarile parcări, în așteptare până la finalizarea variantei ocolitoare

Marile parcări, în așteptare până la finalizarea variantei ocolitoare

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că a identificat două soluții pentru a rezolva problema parcărilor în oraș. Una dintre soluții este legată de finalizarea variantei ocolitoare a municipiului, precum și de modernizarea transportului în comun. În opinia lui Marcel Romanescu, realizarea unui studiu de trafic nu ar avea rezultate concludente, dat fiind faptul că în lipsa unui transport modern și a variantei ocolitoare nu se poate cunoaște exact care va fi numărul de autoturisme care vor tranzita orașul peste doi ani.

Prin urmare este posibil ca în doi ani cele două investiții finalizate să genereze o fluidizare a traficului rutier în municipiu.

14.000 de locuri de parcare

Edilul municipiului Târgu Jiu a menționat că în momentul de față în oraș sunt 14.000 de locuri de parcare, din care 12.000 au fost repartizate către cetățeni. Unele sunt cu plată, altele fără contract. Procesul de repartizare a locurilor de parcare în Târgu Jiu va fi accelerat. Primarul mai spune că își dorește administrarea unitară a parcărilor de reședință și a parcărilor publice, în cadrul unui singur serviciu. În momentul de față, parcările de reședință sunt în evidențele Direcției Publice de Venituri, și parcările publice la Direcția de Patrimoniu.

Marcel Romanescu este convins că va câștiga alegerile locale din vară, iar una din primele măsuri pe care le va lua va fi înființarea unui serviciu care să gestioneze toate parcările din municipiu. În același timp, în municipiul Târgu Jiu sunt înregistrate peste 33.000 de autoturisme. Există și cetățeni care locuiesc la gospodării și au locul de parcare în curte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS