5.4 C
Craiova
sâmbătă, 29 februarie, 2020
Acasă Eveniment Cofetăria cu șobolan din Târgu Jiu, amendată drastic. Vezi ce sancțiuni a...

Cofetăria cu șobolan din Târgu Jiu, amendată drastic. Vezi ce sancțiuni a dat DSVSA Gorj

-

Cofetăria din Târgu Jiu, unde a fost filmat un șobolan, a fost amendată cu 12.000 de lei de către Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Gorj.

Inspectorii sanitar-veterinari au efectuat un control duminică la unitatea de alimentație respectivă și au constatat neconformități.

„Referitor la incidentul prezentat în presa locală în 11.01.2020, în care un rozător apare pe peretele spațiului de comercializare a unei cofetării din Târgu Jiu, D.S.V.S.A Gorj a trimis în cursul acestei dimineți o echipă de inspectori care a efectuat un control fizic și documentar la laboratorul de cofetărie – patiserie vizat în articolul de presă respectiv, constatându-se neconformități cu ocazia inspecției spațiilor, echipamentelor și documentelor aferente efectuării acțiunilor periodice de dezinsecție – deratizare.

În consecință s-a aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 12.000 lei pentru neefectuarea la timp a acțiunilor de dezinsecție – deratizare și s-a impus măsura suspendării temporare a activității de producție și comercializare pentru o perioadă de 7 zile, cu obligativitatea igienizării generale și a unei operațiuni DDD.

Înainte de reluarea activității D.S.V.S.A. Gorj va efectua un recontrol, ocazie cu care se vor efectua teste de sanitație pentru verificarea eficienței operațiunilor impuse”, conform unui comunicat al DSVSA Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS