16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTârgu Jiu: Bărbat, reținut pentru tâlhărirea unei tinere

Târgu Jiu: Bărbat, reținut pentru tâlhărirea unei tinere

Un bărbat, de 26 de ani, din Târgu Jiu, a fost reținut sub acuzația de tâlhărie.

Potrivit anchetatorilor, un tânăr, de 24 de ani, din comuna Ponoarele, județul Mehedinți, a sesizat ieri polițiștii din Gorj despre faptul că prietena sa, care locuiește în municipiul Târgu Jiu, a fost victima unei infracțiuni de tâlhărie.

Din primele cercetări efectuate de polițiști la fața locului a reieșit faptul că, în timp ce tânăra de 21 de ani, din comuna Bala, județul Mehedinți, se afla în apartamentul în care locuiește, din Târgu Jiu, în interior , ar fi pătruns o persoană necunoscută de sex masculin, în vârstă de aproximativ 25 de ani, cu înălțimea de 1,65-1,70 m, care, dintr-un sertar, i-a sustras o sumă de bani. Tânăra ar fi încercat să împiedice acțiunea bărbatului, dar nu a reușit, acesta folosind forța pentru a părăsi apartamentul. Ulterior, bărbatul a fugit pe scări, fiind surprins de către apelant în parcarea blocului, care, la rândul său, a încercat să-l imobilizeze, însă bărbatul ar fi exercitat acte de violență asupra sa și apoi a fugit.

Mobilizare a polițiștilor

Tânăra a oferit polițiștilor detalii despre articolele de îmbrăcăminte pe care le purta cel în cauză. Polițiștii au desfășurat activități specifice pentru identificarea bărbatului în cauză, iar acesta a fost identificat în cartierul Debarcader, din localitate, în persoana unui tânăr, de 26 de ani, din Târgu Jiu, fiind ulterior condus la sediul poliției pentru cercetări.

A fost întocmit un dosar penal sub pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. În urma probatoriului administrat, s-a documentat activitatea infracţională a tânărului de 26 de ani, care prin întrebuinţarea de violenţe, a deposedat persoana vătămată de suma de 700 lei. Faţă de cel în cauză a fost luată măsura reţinerii pe o perioadă de 24 ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, cu propuneri legale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS