31 C
Craiova
sâmbătă, 11 iulie, 2020
Știri de ultima oră Local Gorj Polițiștii au confiscat zeci de brazi de Crăciun

Polițiștii au confiscat zeci de brazi de Crăciun

Zeci de brazi de Crăciun au fost confiscați de polițiști în ultimele zile. Poliţişti din cadrul Poliției Orașului Novaci și Secției 9 Poliție Rurală Novaci au desfășurat activități care vizează tăierea, furtul, transportul și comercializarea pomilor de Crăciun.

Cu această ocazie, poliţiştii au depistat un bărbat, de 42 de ani, din comuna Baia de Fier, în timp ce oferea spre vânzare, pe raza localităţii Baia de Fier, 15 brazi de Crăciun. Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că bărbatul nu deține documente legale de proveniență a pomilor de Crăciun, declarând că ar fi tăiat brazii din fondul forestier, din punctul „Băița“, de pe Valea Galbenului. Polițiștii au ridicat în vederea confiscării cei 15 brazi, în valoare de 22.000 de lei, pe care i-au lăsat în custodia Ocolului Silvic Polovragi. În cauză s-a întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de tăiere ilegală și sustragere de material lemnos.

Acțiuni de prevenire

De asemenea, în cursul zilei de miercuri poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu au organizat acțiuni pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale asociate din tăierea, transportul şi comercializarea materialelor lemnoase, desfășurând controale în locurile special amenajate pentru comercializarea de pomi de Crăciun.

Acțiunile polițiștilor au vizat depistarea persoanelor care desfăşoară activităţi de comerţ cu astfel de arbori şi nu respectă legislaţia în domeniul silvic, fiind verificați doi agenţi economici și aplicată o sancțiune contravențională conform Legii nr. 171/2010 privind constatarea și sancționarea contravențiilor silvice. Polițiștii au depistat un bărbat, de 29 de ani, din comuna Lupșea, județul Alba, administrator al unei societăți comerciale, care oferea spre comercializare brazi de Crăciun, pentru care nu deținea documente de proveniență. Față de acesta s-a luat măsura sancționării contravenționale conform prevederilor Legii nr. 171/2010 și confiscării a 12 brazi, în valoare de 600 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Foarte important pentru românii care pleacă în Grecia: până...

Românii care vor să intre în Grecia pe la punctul de frontieră Promachonas nu vor putea intra în țară dacă nu li...
00:01:54

VIDEO: 71 de arestări după protestele din Serbia

Poliţia a arestat 71 de persoane, inclusiv un britanic şi un tunisian, după violenţele izbucnite vineri seară la o manifestaţie desfășurată în...

Universitatea Craiova – FCSB | CCA a desemnat brigada...

CCA a desemnat sâmbătă brigada de arbitri care vor împărți dreptatea la derbiul dintre Universitatea Craiova și FCSB. Astfel,...

30 de cazuri noi de coronavirus în județul Gorj

Alte 30 de persoane din județul Gorj au fost confirmate cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore.

Universitatea Craiova – FCSB | Cristiano Bergodi: Îmi doresc...

Antrenorul formației Universitatea Craiova, Cristiano Bergodi, a prefațat întâlnirea cu FCSB. Derbiul etapei a 7-a din play-off-ul Ligii 1 se dispută duminică, de la ora 21.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“.

Orban, revoltat după amânarea legii carantinei: „Nu înțeleg de...

Premierul Ludovic Orban s-a declarat revoltat și indignat după amânarea unei decizii în senat pe legea carantinei și izolării. El a comentat...