7.6 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPolițiștii au confiscat zeci de brazi de Crăciun

Polițiștii au confiscat zeci de brazi de Crăciun

Zeci de brazi de Crăciun au fost confiscați de polițiști în ultimele zile. Poliţişti din cadrul Poliției Orașului Novaci și Secției 9 Poliție Rurală Novaci au desfășurat activități care vizează tăierea, furtul, transportul și comercializarea pomilor de Crăciun.

Cu această ocazie, poliţiştii au depistat un bărbat, de 42 de ani, din comuna Baia de Fier, în timp ce oferea spre vânzare, pe raza localităţii Baia de Fier, 15 brazi de Crăciun. Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că bărbatul nu deține documente legale de proveniență a pomilor de Crăciun, declarând că ar fi tăiat brazii din fondul forestier, din punctul „Băița“, de pe Valea Galbenului. Polițiștii au ridicat în vederea confiscării cei 15 brazi, în valoare de 22.000 de lei, pe care i-au lăsat în custodia Ocolului Silvic Polovragi. În cauză s-a întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de tăiere ilegală și sustragere de material lemnos.

Acțiuni de prevenire

De asemenea, în cursul zilei de miercuri poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu au organizat acțiuni pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale asociate din tăierea, transportul şi comercializarea materialelor lemnoase, desfășurând controale în locurile special amenajate pentru comercializarea de pomi de Crăciun.

Acțiunile polițiștilor au vizat depistarea persoanelor care desfăşoară activităţi de comerţ cu astfel de arbori şi nu respectă legislaţia în domeniul silvic, fiind verificați doi agenţi economici și aplicată o sancțiune contravențională conform Legii nr. 171/2010 privind constatarea și sancționarea contravențiilor silvice. Polițiștii au depistat un bărbat, de 29 de ani, din comuna Lupșea, județul Alba, administrator al unei societăți comerciale, care oferea spre comercializare brazi de Crăciun, pentru care nu deținea documente de proveniență. Față de acesta s-a luat măsura sancționării contravenționale conform prevederilor Legii nr. 171/2010 și confiscării a 12 brazi, în valoare de 600 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS