10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjRazii ale poliției pentru găsirea persoanelor fără adăpost

Razii ale poliției pentru găsirea persoanelor fără adăpost

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice din cadrul Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu au acționat în ultmiele zile conform Legii nr. 155/2010 a Poliției Locale, actualizată, cu modificările și completările ulterioare, alături de polițiști din cadrul Postului de Poliție TF Târgu Jiu, pentru identificarea, verificarea și luarea în evidență a persoanelor fără adăpost.

În urma raziei au fost identificate, în stația CFR Târgu Jiu, nouă persoane fără adăpost. Față de trei persoane a fost luată măsura internării în centrul social „Casa Iris” din cadrul Primăriei Municipiului Târgu Jiu. Celelalte şase persoane au refuzat internarea în centru, părăsind incinta stației CFR Târgu Jiu. Astfel de activități au ca obiectiv prevenirea unor evenimente neplăcute cauzate de frig și îndrumarea persoanelor către un centru social.

Vor continua acțiunile

Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu face un apel către cetățeni să apeleze numărul de telefon 0253/225 434, disponibil 24 de ore din 24, în cazul în care observă persoane adăpostite în spații improprii.

„Astfel de acțiuni vor continua în colaborare cu polițiștii de la Traficul Feroviar și alături de colegii de la celelalte instituții cu atribuții de control și verificare. Este o perioadă grea și ne așteptăm la temperaturi și mai scăzute pe timp de noapte. Este greu de rezistat fără căldură, chiar dacă nu este direct afară. Sunt spațiile publice, precum Gara Târgu Jiu, unde mai apar persoane fără adăpost. Vor fi verificări periodice sau la solicitare pentru a ridica de pe stradă astfel de persoane și pentru a le îndruma către un loc unde pot fi găzduite sau pentru a le duce la spital sau la adăpostul municipalității, de la caz la caz”, a declarat Florin Băluță, directorul Poliției Locale Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS