3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLucrările de modernizare a Casei de Cultură vor costa peste 4,5 milioane de euro

Lucrările de modernizare a Casei de Cultură vor costa peste 4,5 milioane de euro

Lucrările de reabilitare a Casei de Cultură din Târgu Jiu vor costa mai mult decât se estimase iniţial. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că a fost finalizat studiul de fezabilitate. De acesta s-a ocupat o companie din Iași.

Potrivit documentației, lucrările de modernizare vor costa 4,5 milioane de euro, în loc de 4 milioane de euro, cât se estimase iniţial. Primarul Marcel Romanescu a mai spus că proiectul va trebui să fie aprobat de Comitetul tehnic din Compania Națională de Investiții, precum și de Comitetul tehnico-economic din Ministerul Dezvoltării Regionale.

Edilul a precizat că, după ce va trece de comitetele respective, Casa de Cultură va fi preluată de CNI. În urma licitației va fi stabilit și un constructor, iar lucrările ar putea debuta anul viitor, a mai spus Marcel Romanescu.

Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu a fost cumpărată de municipalitate prin licitație, de la firma care a lichidat patrimoniul fundației care deținea imobilul. Acoperișul clădirii este deteriorat, iar în zona de deasupra scenei se infiltrează apa de ploaie.

CNI va finanța modernizarea bazinului acoperit de la Târgu Jiu

Compania Națională de Investiții face ultimele demersuri pentru modernizarea bazinului din spatele Stadionului Municipal. Acesta este dezafectat de mai mulţi ani și a fost preluat de Primăria Târgu Jiu, în urmă cu mai mulți ani.

Nu au fost disponibile fonduri pentru modernizare. Compania Națională de Investiții va prelua însă obiectivul de la autoritatea locală și va asigura finanțarea pentru modernizare. Noul ștrand va fi unul acoperit.

Astfel, va putea fi folosit și în timpul sezonului rece. Investiția va depășit 2 milioane de euro. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că, în prezent, se lucrează la documentații pentru ca bazinul să poată fi preluat de Compania Națională de Investiții. Tot prin Compania Națională de Investiții vor fi modernizate terenurile de sport din incinta Complexului Debarcader care aparține Universității „Constantin Brâncuși“ din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS