10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNereguli constatate de Corpul de Control al prefectului la DSVSA

Nereguli constatate de Corpul de Control al prefectului la DSVSA

Corpul de Control al prefectului de Gorj a constatat o serie de deficiențe la Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) în urma verificărilor efectuate în ultima săptămână.

Controlul a fost dispus după ce la nivelul municipiului Târgu Jiu a fost depistat tardiv carne dintr-o fermă unde a fost semnalată pesta porcină africană. Inspectorii sanitar-veterinari au intervenit cu întârziere la hala de carne din Târgu Jiu. Carnea din loturile respective fusese deja comercializată și inspectorii sanitar-veterinari nu au mai avut altceva de făcut decât să constate cele întâmplate.

Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj, a declarat că nereguile au fost scoase în evidență în ceea ce privește modul de autorizare a carmangeriilor și măcelăriilor din județ.

Așteaptă remedierea problemelor

De asemenea, au fost scoase în evidență deficiențe în procesul de efectuare a inspecțiilor și a documentelor. Corpul de Control al prefectului a trasat și câteva recomandări inspectorilor DSVSA pentru a le pune în aplicare cât mai repede. „Corpul de Control al prefectului de Gorj a efectuat mai multe zile verificări pe anumite teme la Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Gorj. A fost un control dispus în urma problemelor apărute în spațiul public. Deficiențe au fost scoase în evidență la modul de autorizare a carmangeriilor și a măcelăriilor. Trebuie o mai mare rigoare în aplicarea legislației. De asemenea, sunt deficiențe și în ceea ce privește modul de întocmire a documentelor în timpul inspecțiilor“, a mai spus Corina Belteu, reprezentanta Prefecturii Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS