Acasă Actualitate Nereguli constatate de Corpul de Control al prefectului la DSVSA

Nereguli constatate de Corpul de Control al prefectului la DSVSA

-

Corpul de Control al prefectului de Gorj a constatat o serie de deficiențe la Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) în urma verificărilor efectuate în ultima săptămână.

Controlul a fost dispus după ce la nivelul municipiului Târgu Jiu a fost depistat tardiv carne dintr-o fermă unde a fost semnalată pesta porcină africană. Inspectorii sanitar-veterinari au intervenit cu întârziere la hala de carne din Târgu Jiu. Carnea din loturile respective fusese deja comercializată și inspectorii sanitar-veterinari nu au mai avut altceva de făcut decât să constate cele întâmplate.

Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj, a declarat că nereguile au fost scoase în evidență în ceea ce privește modul de autorizare a carmangeriilor și măcelăriilor din județ.

Așteaptă remedierea problemelor

De asemenea, au fost scoase în evidență deficiențe în procesul de efectuare a inspecțiilor și a documentelor. Corpul de Control al prefectului a trasat și câteva recomandări inspectorilor DSVSA pentru a le pune în aplicare cât mai repede. „Corpul de Control al prefectului de Gorj a efectuat mai multe zile verificări pe anumite teme la Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Gorj. A fost un control dispus în urma problemelor apărute în spațiul public. Deficiențe au fost scoase în evidență la modul de autorizare a carmangeriilor și a măcelăriilor. Trebuie o mai mare rigoare în aplicarea legislației. De asemenea, sunt deficiențe și în ceea ce privește modul de întocmire a documentelor în timpul inspecțiilor“, a mai spus Corina Belteu, reprezentanta Prefecturii Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

Dacian Ciolos: Ne propunem sa organizam un congres al diasporei

Preşedintele Partidului Unitate, Libertate şi Solidaritate (PLUS), Dacian Cioloş, a anunţat sâmbătă, la Convenţia Naţională a formaţiunii, intenţia de a organiza un...