14.6 C
Craiova
miercuri, 8 iulie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Nereguli constatate de Corpul de Control al prefectului la DSVSA

Nereguli constatate de Corpul de Control al prefectului la DSVSA

Corpul de Control al prefectului de Gorj a constatat o serie de deficiențe la Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) în urma verificărilor efectuate în ultima săptămână.

Controlul a fost dispus după ce la nivelul municipiului Târgu Jiu a fost depistat tardiv carne dintr-o fermă unde a fost semnalată pesta porcină africană. Inspectorii sanitar-veterinari au intervenit cu întârziere la hala de carne din Târgu Jiu. Carnea din loturile respective fusese deja comercializată și inspectorii sanitar-veterinari nu au mai avut altceva de făcut decât să constate cele întâmplate.

Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj, a declarat că nereguile au fost scoase în evidență în ceea ce privește modul de autorizare a carmangeriilor și măcelăriilor din județ.

Așteaptă remedierea problemelor

De asemenea, au fost scoase în evidență deficiențe în procesul de efectuare a inspecțiilor și a documentelor. Corpul de Control al prefectului a trasat și câteva recomandări inspectorilor DSVSA pentru a le pune în aplicare cât mai repede. „Corpul de Control al prefectului de Gorj a efectuat mai multe zile verificări pe anumite teme la Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Gorj. A fost un control dispus în urma problemelor apărute în spațiul public. Deficiențe au fost scoase în evidență la modul de autorizare a carmangeriilor și a măcelăriilor. Trebuie o mai mare rigoare în aplicarea legislației. De asemenea, sunt deficiențe și în ceea ce privește modul de întocmire a documentelor în timpul inspecțiilor“, a mai spus Corina Belteu, reprezentanta Prefecturii Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Nicoleta Miulescu, secretarul fără casă de la Primăria Craiova

Nicoleta Miulescu, secretarul general al municipiului Craiova, are o declaraţie de avere aproape goală, doar cu veniturile obţinute din salarii.

ȘTIRI GdS

Coronavirus: Germania se apropie de pragul de 200.000 de...

Numărul cazurilor confirmate de coronavirus din Germania a crescut cu încă 397 de îmbolnăviri raportate de autorități în ultimele 24 de ore,...

Persoană cu probleme medicale, salvată din Masivul Parâng

O acțiune de salvare a angajaților din cadrul Serviciului Județean al Salvamont al Consiliului Județean Gorj a avut loc aseară în Masivul...

Nicoleta Miulescu, secretarul fără casă de la Primăria Craiova

Nicoleta Miulescu, secretarul general al municipiului Craiova, are o declaraţie de avere aproape goală, doar cu veniturile obţinute din salarii.

Covid-19 ar putea declanşa diabetul zaharat

La începutul pandemiei de SARS-CoV-2, medicii atrăgeau atenția asupra faptului că persoanele cu diabet se confruntă cu un risc mai mare de...

Medicamentele pentru Covid folosite în România, retrase din studiile...

Medicamentele care fac parte din protocolul Ministerului Sănătăţii pentru tratamentul Covid, utilizate în spitalele din România, inclusiv în Craiova, au fost retrase...

Au recunoscut că au depus documente false la APIA

Au recunoscut că au depus documente false la APIA.