5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDisponibilizații de la Salubris Gilort vor fi preluați de Supercom

Disponibilizații de la Salubris Gilort vor fi preluați de Supercom

Cei 50 de viitori disponibilizați colectiv de la Salubris Gilort, din județul Gorj, vor fi preluați de compania Supercom.

Salubris are de mai multă vreme probleme financiare și nu și-a mai putut onora obligațiile pentru o serie de primării, la anumite prețuri. Prin urmare, activitatea a avut de suferit și încasările nu au fost suficiente pentru plata salariilor. Recent, conducerea Salubris Gilort care prestează servicii de salubritate pentru câteva primării din județ, a anunțat că este obligată să îi disponibilizeze colectiv pe cei 50 de muncitori.

Unul dintre motive ar putea fi și apariția pe piață a unei firme concurente. Este vorba de Supercom, controlată de un fost parlamentar social-democrat. Luis Popa, directorul Serviciului Județean pentru Gestionarea Deșeurilor Gorj, a anunțat că nu poate fi făcută o legătură între apariția Supercom și problemele Salubris Gilort, societatea înființată de mai multe primării. Luis Popa a precizat, totuși, că în perioada următoare salariații Salubris vor fi preluați de Supercom.

Supercom a intrat în Gorj prin ADIA

Firma Supercom a intrat pe piața serviciilor de salubritate din Gorj prin intermediul ADIA și a Serviciului Județean pentru Gestionarea Deșeurilor. „Toate primăriile din județ fac parte din ADIS Gorj. Se merge pe același principiu ca la Aparegio. La nivelul acestei asociații au fost primării care au solicitat sprijinul asociației să îi ajute cu salubrizarea din localitate. Au rămas fără operatori de salubrizare; contractele cu vechii operatori au încetat sau au apărut anumite probleme pe parcursul derulării contractelor“, a declarat recent Luis Popa, șeful Serviciului pentru Gestionarea Deșeurilor, din cadrul Consiliului Județean Gorj.

Acesta a precizat că la nivelul asociației s-a încheiat un contract cu firma Supercom pentru a veni în sprijinul acestor primării care au probleme. „Această firmă a fost obligată să vină doar cu mașini noi, Euro 6, să colecteze deșeurile menajere săptămânal, din poartă în poartă, iar din două în două săptămâni să facă din poartă în poartă colectare selectivă. Pentru colectarea selectivă, fiecare gospodărie va primi saci galbeni. Tarifele percepute sunt 11,76 lei/gospodărie/lună fără TVA sau 7,16/persoană/lună fără TVA. Toți cei care au încheiat contracte cu această firmă au ales tariful pe gospodărie“, a precizat Luis Popa, șeful Serviciului pentru Gestionarea Deșeurilor, din cadrul Consiliului Județean Gorj.

Împart și pubele

În urma solicitărilor venite din partea mai multor primării din județul Gorj, în această perioadă se împart, prin intermediul Supercom, pubele pentru colectarea deșeurilor menajere. O să fie împărțite aproximativ 1.200 de pubele, astfel încât acele gospodării care nu aveau astfel de recipienți vor avea în perioada următoare. Aceste pubele se vor împărți la: Scoarța, Săcelu, Roșia de Amaradia, Albeni, Stejari, Plopşoru, Negomir, Bustuchin, Crușet, Samarinești. Practic, Supercom are în momentul de față ascensiunea pe piața serviciilor de salubritate pe care o avea pe vremuri Polaris.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS